top of page

NAUČITE STRANI JEZIK U REKORDNOM ROKU

Berlitz metodom progovorit ćete bilo koji strani jezik u rekordnom roku

piše: Martina Kocijan Gulan


Kada biste strani jezik koji vam se oduvijek sviđa, mogli naučiti na ugodan način kao materinski, biste li pokušali? Sporazumijevanje sa strancima mnogima je pravi izazov. No, bez obzira radite li tvrtci koja od vas traži putovanja van Hrvatske i sastanke s ljudima koji ne govore hrvatski, ili ste poduzetnik koji bi volio/la proširiti svoj business na druga tržišta, mogućnost da u 3 do 6 mjeseci doista progovorite engleski, francuski, njemački ili možda talijanski, je ogromna!


Berlitz metoda® nalaže instruktorima da svoje polaznike tečajeva uvedu u željeni jezik, kako bi otpustili kočnice i podigli samopouzdanje pri komunikaciji. Berlitz jezični centri postali su No.1.centri za učenje jezika u svijetu, upravo zbog toga što se posebnom metodom odmah ulazi u konverzaciju. Na taj način se od prvog sata uključuju alati u mozgu s kojima smo usvajali materinski i od početka  se razmišlja isključivo na novom jeziku.

Govor nije predmet ili stroj koji se sklopi od dijelova. Govor je živ, on uključuje sva naša osjetila i naše emocije. Naše htijenje da iskažemo ono što želimo na određen način daje mozgu nalog da izabere riječi i strukture kako bi se prenijela kompleksnost i suptilnost naše poruke. I zato je jezike najefikasnije učiti baš kako smo učili materinski jezik ako se želimo izražavati na stranom jeziku slično, tako da mozak intuitivno bira riječi i gramatiku oblikujući pravi duh poruke.


Tek kad naš mozak intuitivno može složiti misao koju želi prenijeti, možemo je izgovoriti i napisati, a da poruka bude 'u duhu' odabranog jezika. To se ne može postići bilo kako, već samo uz sustavno vođenje obučenog trenera Berlitzove metode®. Ako dugo boravimo u nekoj zemlji, možda ćemo samostalno uspjeti usvojiti strani jezik, ali to nije garancija. No, ako imamo izvornog trenera da nas vodi kao da smo u toj zemlji…uspjeh je gotovo uvijek zagarantiran!

Mnoge danas poznate osobe učile su engleski jezik upravo u Berlitz školi stranih jezika. Slavna pjevačica Celine Dion, koju ćemo uskoro po prvi puta imati prilike slušati u zagrebačkoj Areni, upravo u ovoj školi naučila engleski jezik. Rođena u Kanadi, govorila je samo francuski, a zatim sa 15 godina naučila engleski u rekordnom roku.

YouTube video >>> Celine i Berlitz instruktorica


Danas engleski jezik govori posve prirodno, lako i bezbrižno, jednako dobro kao i svoj materinski. Zbog toga što je imala želju naučiti drugi jezik i zbog toga što je počela pjevati i na engleskom, danas svojim uspjesima obara rekorde. Njezini su se albumi prodali u nevjerojatnih 250 milijuna primjeraka diljem svijeta, a Celine je proglašena legend pjevačicom za svoj fantastični doprinos svijetu glazbe i globalni uspjeh.


Možda ne želimo svi biti jednako slavni poput Celine, ali potruditi se učiniti sve da bismo uspjeli u svojem poslu, ostvarili ciljeve i ubrzo imali život o kojem sanjamo? Vrijedi pokušati! So, come to Berlitz! >>> berlitz.hr, Pišite, nazovite ili dođite osobno! berlitz-zg@berlitz.hr, 01 48 12 116, Ilica 44, Zagreb

konverzacija, učenje jezika, učenje jezika online, učenje jezika preko interneta, škola stranih jezika, škola stranih jezika zagreb, berlitz jezični centar, jezični centar vox mundi, učenje stranih jezika, berlitz hrvatska

Komentar


bottom of page