top of page

NATAŠA JANJIĆ OPISALA TEŠKE TRENUTKE

Nije joj bilo lako

- Kakva divna subota. Raspuhala me bura, opalilo me sunce...Lipi moj rodni grade, kako si me srdačno ugostio! - izjavila je glumica Nataša Janjić nedavno, kada je posjetila Split, a kako se zabavljala sa suprugom i društvom otkrila je drugom fotografijom


- Neka vikend završi s Daminim gambitom. Nemojte mi sad, znalci, analizirati ploču, ovo je bilo tek zagrijavanje! - istaknula je.


A kada se sa kratkog puta vratila u Zagreb, navrla su joj brojna sjećanja, posebice jer je prošlo čak godinu dana od zagrebačkog potresa. - Na današnji dan prije godinu dana, bila je godina dana otkad smo uselili u naš dom u centru Zagreba, beba je imala godinu dana, a nedugo prije toga započela je pandemija, svijet je stao, a život se sveo na četiri zida i novo normalno. Nabavili smo sve potrebno za život u izolaciji, odrekli se kontakata i druženja, dezinficirali sve što je ulazilo u kuću. Izmišljali smo načine druženja preko ZOOMa i videopoziva, otkrivali nove recepte, zanimacije i izolirana mjesta u prirodi gdje smo izlazili i izvodili dijete da ne poludimo - započela je Nataša svoju objavu i dodala...

- Zavoljeli smo dom još više, jer je bio jedino što imamo, naše sklonište, sigurno od nepoznate pošasti koja nam je prijetila. Na današnji dan prije godinu dana u zoru nas je probudio razoran potres. U piđamama, s usnulim djetetom u naručju i drugim u trbuhu, u strahu pod debelim štokom, gledali smo kako zidovi pucaju pred našim očima, a žbuka se urušava u komadima, ostavljajući nas kao usred gradilišta. Pobjegli smo u životnom strahu tada s nekoliko priručnih stvari, vani, na ulice koje kao da je netko bombardirao, iz jedne opasnosti u drugu, da se nikad više ne vratimo. Vratili smo se ipak poslije dva mjeseca, dočekali drugu bebicu i kraj godine. I živjeli bismo tako u našem domu, u zaboravu, da nije bilo i petrinjskog potresa, preglasnog podsjetnika na traumu, nakon kojeg se više nikad nismo vratili.


Kad govorim o godini iza nas, potres je bio taj koji je naše živote promijenio iz temelja. Vratit će se i normalni život, ali onakav romantičan, prividno siguran i bezbrižan život u centru, kakav sam voljela i poznavala, čini se, neće još dugo. Moj Zagreb, bez gradnje i fasada sigurnih za sve građane i svu djecu, od tada za mene više nema centar. No u njemu sasvim sigurno, još uvijek, negdje, krije se moj dom - zaključila je nostalgično majka dječaka Tonija i djevojčice Kaje.


Danas sa svojom obitelji živi također u Zagrebu, ali u sigurnijem kvartu - Neki novi kvartovi, neodoljive magnolije, beba koja plače u kolicima iza kamere i ja. Zgužvana! - uvijek je iskrena glumica.

Comments


bottom of page