top of page

NAJVEĆI ŠPILJSKI DVORAC NA SVIJETU

Zaljubite se u bajkoviti svijet vitezova i istražite špilju na 4 kata

Svega nekoliko kilometara od Postojnske jame u Sloveniji, u 123 metara visokoj litici, uklesan je više od 800 godina star Predjamski dvorac. Iza tog najvećeg špiljskog dvorca na svijetu nalazi se labirint skrivenih hodnika odakle su na pljačkaške pohode odlazili slavni vitezovi. Duljina svih do sada otkrivenih dijelova špilje iznosi 14 kilometara, dok turisti obilaze 700 metara i razgledavaju Konjsku staju, Glavni hodnik, Hodnik imena, Veliku dvoranu i Fižencu, gdje izlaze na površinu.


Dvorac je toliko poseban da je uvršten u deset najfascinantnijih dvoraca na svijetu 10 i upisan u Guinnessovu knjigu rekorda, dok ga brojni parovi zbog bajkovitog okruženja biraju za svoj obred vjenčanja.

U ovom zanimljivom dvorcu snimali su se i popularni dokumentarni i igrani filmovi, ambijent je inspirirao Georga R. R. Martina, autora hita „Igra prijestolja“, a ekipa Discovery Channela tamo je navodno pronašla duhove.

Vrata dvorca posjetiteljima su otvorena svaki dan u godini, a špilja je zbog zimskog sna šišmiša otvorena od lipnja do kolovoza. Od Postojnske jame do dvorca posjetitelji se u srpnju i kolovozu mogu odvesti i shuttleom, a vožnja traje najviše 20 minuta. Nezaboravni doživljaji su zaista zajamčeni, a cijelo područje oko dvorca i u špiljama ispod dvorca doslovce zaustavlja dah. Imate osjećaj da se nalazite u najnovijem avnturističkom blockbusteru, te da će se pored vas iznenada pojaviti Indiana Jones!


Definitivno avantura za cijelu obitelj, čim se granice prema Sloveniji otvore za turiste, i koju vam najiskrenije preporučamo >>> predjamski-dvorac

コメント


bottom of page