top of page

NAJPOZNATIJI BLUES GLAZBENIK TONY LEE KING NAPRAVIO VLASTITO PIVO

Svi hvale i njegove brojne nastupe i opuštajuću glazbu

Najpoznatiji domaći blues pjevač i producent Tony Lee King, pomaknuo je granice hrvatske glazbe i poduzetništva. Nakon godina sviranja i nastupanja diljem Europe i predstavljanja Hrvatske na International Blues natjecanju u američkom gradu Memphis, postao je vlasnik svih svojih pjesama i Bluesman labela, a također je napravio i vlastito craft pivo koje se već ispija na brojnim festivalima

- Naravno da svijet ne staje zbog nečijeg uspjeha ili neuspjeha...ali je lijepo čuti uspješne priče naših malih ljudi. Velika je čast kada te glazbeni kritičar poput Dražena Vrdoljaka nazove 'hrvatskim glasnogovornikom bluesa'. A velikim trudom i podrškom moje obitelji upravo doživljavam svojih pet minuta slave, kako u glazbenom tako i u poslovnom svijetu - poručuje svestrani Tony.


Naime, u jeku pandemije i covid krize, sa svojim je tvrtkama GENOX i TLK Ekologija prerastao u jednog od vodećih proizvođača eko deterdženata i dezinficijensa u Hrvatskoj. Zajedno sa suprugom Marijanom napravio je jedinstvenu formulu za dezinficijens bez alkohola, čime su doživjeli streloviti poslovni uzlet. Uz ISO certifikat, zadovoljili su sve uvjete za dobivanje prestižnih i rijetkih HALAL i KOŠER certifikata.

Poslovni uspjeh ovom je skromnom i energičnom izvođaču dao i umjetnička krila. Tony je tako u 2020. godini osnovao svoj vlastiti label Bluesman te pod brandom Bluesman Music izdaje svoj glazbeni rad. Krajem iste godine potpisao je i ugovor o zastupanju na digitalnim platformama sa glazbenom kućom Menart, što u prijevodu znači da je prisutan u cijelom svijetu preko BELIEVE MUSIC digitalne distribucije. Veliko priznanje stiglo je na HRT-u u emisiji Dobro jutro Hrvatska, gdje je nedavno dobio Godišnju nagradu za doprinos hrvatskoj blues sceni.

Povratak u novu situaciju donosi puno novih uzbuđenja u svijet Tony Lee Kinga. Pjesme sa njegovog albuma Redemption, snimljenog pred par godina u Londonu, ponovno se uvelike slušaju pred brojnom publiku i to u Zagrebu, Samoboru, Splitu i Supetru na Braču a sredinom kolovoza i na velikom koncetu na jezeru u Lokvama. Ljubitelji blues glazbe uživaju u laganim i opuštajućim ritovima Too Many People kao i pjesmi Can't Go On, koja je ujedno i prva balada koju je TLK ikada napisao.


- Jako nam se sviđaju! Top pjesme. Blues brat. Dolazimo sigurno na ove nastupe! Bravo Tony majstore. Svjetski a naše. Sjajne pjesme - komentari su brojnih fanova.

Tonyja i njegov bend kontaktirajte na tonyleeking.eu i ako tražite glazbu koja će napraviti romantični ali i metropolitanski ugođaj za vaše goste, bookirajte ih još danas. A odlučite li ovoga ljeta putovati Jadranom, ne propustite posjetiti otvorenje Split Blues Festivala 23. srpnja, a zatim i priliku da čujete Tonyja uživo 24. i 25. srpnja u Fruit Land Cafeu na Supetru na Braču, koji će vas oduševiti nevjerojatnim pogledom na more i neke od najljepših plaža u Hrvatskoj. Panoramu Supetra koju je snimiio poduzetnik Aleksandar Čubrilo Saša i vlasnik Fruit Cafea pogledajte na >>> Supetar

Za kraj članka uvrstimo i priču o Mr.Jazzu i Lokvama

2014. godine po preporuci Mr.Jazz-a i u komunikaciji sa Damirom Halilićem Hal-om, organizatorom Kastav Blues festivala, Tony nastupa na istom i pobuđuje pažnju Michael Messera sa kojim djeli stage i iduće 2015. godine na istoimenom festivalu te odlučuju surađivati na Tonyjevom idućem albumu "Redemption". Nedavno se naš Mr. Jazz umirovio (ne i kao umjetnik) i našao novi dom u prekrasnoj općini Lokve! Vrlo brzo postaje svima simpatičan te u razgovoru sa načelnikom Tonijem Štimcem pokreće projekt Blues koncerta i izložbe na jezeru, vrlo brzo se uključuje i Tony Lee King koji odmah na prvu nalazi zajednički jezik sa načelnikom te za 14. kolovoza 2021. dogovaraju izložbu Blues Jazz portreta Mr.Jazz-a i veliki koncert Tony Lee Kinga. Želja ovog trojca je pokrenuti BLUESMAN MUSIC festival LOKVE iduće 2022 godine i napraviti od njega tradiciju!

Božidar Milinović, mr.Jazz inače je jedini predstavnik jazz slikarstva u Hrvatskoj. Ove godine 2021. obilježava 30 godina likovnosti sa preko 30 samostalnih izložbi, koje predstavljaju legende Bluesa i Jazza, dakako i naših i stranih. Poznat je po svom jednostavnom slikanju te tako i prepoznatljiv široj publici u svijetu i kod nas. Bivši je jazz bubnjar i vrhunski muzičar.

bottom of page