top of page

NAJNEOČEKIVANIJA GLAZBENA SURADNJA GODINE - BANG BANG I BABY DOOKS OBJAVILI PLESNI SINGL

Striptease je peti singl s nadolazećeg trećeg albuma

bang bang i baby dooks
foto Ljubo Zdjelarević

Najneočekivanija suradnja godine – Bang Bang feat. Baby Dooks Bang Bang najavljuje pjesmu "Striptease", peti singl s nadolazećeg trećeg albuma koji će biti objavljen u rujnu 2023. “Striptease” je rokerski singl zabavnih stihova i žestokog ritma koji će vas natjerati na skakanje već na prvom taktu. Singl je rezultat suradnje s Baby Dooksom, a ideja je nastala nakon slučajnog susreta tijekom ljeta. "Baby Dooksa jako cijenim kao producenta, autora, repera i "bolesnog brata" i pratim njegov rad od njegovih samih početaka. Nakon prošlogodišnjeg ljetnog druženja bilo je jasno da ćemo ostvariti nekakav oblik suradnje. Naime, dok su se cure kupale, Dooks i ja smo proučavali popularnu aplikaciju za upoznavanje jer na otoku Prviću nema baš puno turista ni zabavnog sadržaja. Ideja mi se pojavila kroz zamišljanje kakvo bi to iskustvo bilo da sam, ne daj Bože, imao pristup takvim aplikacijama u svojim adolescentskim danima. Kasnije smo tu zezanciju uobličili u pjesmu, a Dooks je sve to još začinio i svojim potpisom", otkrio je Hrvoje.

bang bang i baby dooks

Baby Dooks je u šali dobacio: "Oni sve izmišljaju. Dao sam im 300 eura za sudjelovanje u pjesmi. Treba mi malo medijskog prostora da se afirmiram na sceni". Nakon što su nam “prepisali” “Terapiju”, zadnji singl koji je ostvario zapažen uspjeh prošle godine, ovu su nas odlučili zabaviti pjesmom “Striptease” i pružiti “razonodu uz diskreciju” kako nam otkrivaju u stihovima.

- Prošla je otprilike godina dana od našeg zadnjeg singla ˝Terapija˝. Ne mogu reći da smo cijelo to vrijeme radili na novom materijalu, bilo je dugih perioda kada uopće nismo imali inspiracije. Trudimo se ne biti bend koji objavljuje pjesme iza kojih ne stoji 100%, a sve samo da bi bili prisutni. Ne želimo da naša glazba postane rob današnjih trendova ili da "štancamo" singlove, a da se pritom ne zabavljamo i uživamo u tom procesu stvaranja. To ne znači da Bang Bang neće eksperimentirati s novim zvukom ili glazbenim žanrovima, uostalom i ova suradnja je veliki iskorak i svojevrsni eksperiment. Ovaj put nam je ideja bila da zvukom i slikom odamo počast glazbenoj eri 90' godina. Što se nas tiče, vrijeme je da devedesete postanu novi retro!" podijelila je s nama Lara. Bang Bang nas osim svojim singlovima uvijek iznenadi i svojim spotovima. Spot za ovaj singl koji je snimljen u prostoru SSI Katran, kreirao je uhodani tim kojemu je ovo šesnaesti spot za Bang Bang - Ljubo Zdjelarević koji potpisuje režiju i montažu spota, a snimatelj je Raul Brzić. Za besprijekoran styling se pobrinula Ana Jurjević, a za šminku Tena Bašić. Pjesmu poslušajte na YouTubeu

bottom of page