top of page

Nacionalni park Mljet okupio više od 150 sudionika traila

Dina Levačić plivala u sklopu sportsko-humanitarne akcije 104 Dalmatinca

Nacionalni park Mljet
foto Nacionalni park Mljet

Nacionalni park Mljet okupio je više od 150 sudionika traila i prvog trail maratona. Najzeleniji otok mnogima je pružio nezaboravno iskustvo na stazama koje prolaze najljepšim dijelovima Nacionalnog parka Mljet. Više od 150 sudionika u startalo je iz Pomene, stazama uz more, kroz zelene šume otoka Mljeta sve do vrhova čiji pogledi oduzimaju dah.


“Treću godinu zaredom organiziramo trail i ovo je dosad najbolje izdanje. Svake godine dolazi nam dvadesetak posto više natjecatelja, što jasno govori da posjetitelji rado dolaze uživati u outdoor aktivnostima u zelenoj oazi. Nacionalni park Mljet je idealan za aktivni odmor u netaknutoj prirodi, a brojne staze po Parku pružaju nezaboravno iskustvo u istraživanju skrivenih kutaka i uživanju u predivnim panoramama koje se pružaju s vidikovaca unutar parka”, istaknuo je Ivan Sršen, ravnatelj Nacionalnog Parka Mljet.

Nacionalni park Mljet

Prvi put na Mljet trailu kao natjecatelj sudjelovao je i ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan  trčeći crvenu stazu u dužini od 23 km, te je završio na izvrsnom 5. mjestu: “Ovaj trail pružio nam je priliku za upoznavanjem ljepota koje nudi Nacionalni park Mljet, a koje inače možda ne bismo vidjeli i mislim da su svi sudionici istinski uživali. Drago mi je vidjeti da sve više trail utrka ide u smjeru onoga što turisti danas žele, a to su aktivnosti i dodatni sadržaji, vodeći pritom računa o održivosti. Prošla su vremena kada su nam turisti dolazili samo zbog sunca i mora i drago mi je da su Nacionalni park Mljet i Općina Mljet to prepoznali.”

Nacionalni park Mljet

Svatko je mogao pronaći dužinu koja mu odgovara i baš svaka je jednako lijepa. Posebnost ovog traila je i to što prolazi kroz samo srce Nacionalnog parka Mljet pružajući pritom sudionicima nezaboravan

doživljaj. Naša daljinska plivačica Dina Levačić sudjelovala je u podjeli medalja nakon traila, a potom u nedjelju u moru Nacionalnog parka Mljet plivala oko otočića Sv. Marije u sklopu svoje sportsko-humanitarne akcije 104 Dalmatinca. Jedan od ciljeva ovog projekta je oplivati 104

otoka, otočića i hridi u četiri dalmatinske regije do 16. studenog 2024.

Comentarios


bottom of page