top of page

MYOUSIQ PREDSTAVLJA VIDEO ZA SINGL ZA SINGL 'BUKA MOJIH MISLI'

“Buka mojih misli” na Šibenskoj šansoni

Myousiq
foto Myousiq

Myousiq je glazbenica iz Zadra, pravog imena Mateja Miočić koja je nastupala u Ecology of sound, Acoustic Duo Mateja i Hrvoje, The Livingroom i Three Little birds. "Myousiq se izgovara Majousik, moje prezime izgovoreno na engleski i malo promijenjeno što se tiče pisanja”, otkrila je glazbenica kako je dobila ideju za umjetničko ime. Ljubav prema glazbi je razvijala u glazbenoj školu gdje završila klavir, a odmalena je pjevala u crkvenom zboru i dalmatinskim klapama. Osim klavira, željela je naučiti svirati i saksofon, a to je učinila tako da je postala članica puhačkog orkestra Biograd, a kasnije i Gradske glazbe Zadar s kojima je sudjelovala na brojnim manifestacijama kao saksofonistica i kao pjevačica. Vlastite je pjesme počela skladati još u srednjoj školi, a ove godine će se kao debitantica i kantautorica predstaviti singlom “Buka mojih misli” na Šibenskoj šansoni.


“Buka mojih misli” emotivna je pjesma nastala u periodu životne prekretnice ove talentirane glazbenice: “Tada sam bila u fazi nesigurnosti, u ljude, nesigurnosti u samu sebe, u meni je vladala nesigurnost zbog prošlih loših iskustava. Prenijela sam to u tekst pjesme i u samu glazbu“ opisala je Myousiq koja je autorica teksta i glazbe, a autor aranžmana je Saša Miočić.

Prije samog nastupa u Šibeniku, Myousiq je objavila spot za svoj prvi singl za kojeg je zadužen Tome Marčina kao redatelj i snimatelj, a uz njega kreativnu ekipu čine podvodni snimatelj Igor Goić i prvi asistent podvodne kamere Sandra Župan iz Kreathia filma, pomoćni redatelj Marko Lorenzo Blaslov koji je bio i vozač autokamere zajedno uz Lizu Jurešu i Marina Devića, u stvaranju spota su sudjelovali talenti Mateja Miočić, Darko Melnik, dok je za savjete u montaži bio zadužen Lovre Peraić.

Myousiq

Mateja je oko sebe okupila ekipu koja je savršeno provela u djelo njezine zamisli koje su dočarale emociju pjesme. “Na snimanju spota nam je bilo uzbudljivo i vrlo zanimljivo. Ovo iskustvo mi je novo, ali sam baš uživala u svakom trenutku stvaranju vizualne priče koju smo osmislili tako da prati emociju pjesme. Ekipa s kojom sam surađivala – Tome, Igor, Sandra, Marko, Liza, Marin, Marko i Lovre, je bila toliko opuštena i pozitivna da bi s njima išla i na kraj svita. Bilo nam je malo zeznuto poklopiti se vremenski da smo svi slobodni i dostupni za napustiti svoje day job-ove i svoje obitelji da možemo otići na cijeli dan i bazirati se samo na kreativno stvaranje i da nam i vremenski uvjeti budu pogodni. Kako se cijela radnja spota odvija u prirodi na otvorenom, trebali smo "ubost" idealno vrijeme za snimanje i na kraju su nam se zvijezde poklopile i uspjeli smo izrealizirati sve što smo zamislili. Snimanje je trajalo 5 dana u periodu od dva tjedna. Neopisivo sam sretna i jedva čekam neku novu avanturu za snimanje neke nove proživljene priče” opisala je atmosferu sa snimanja spota Myousiq. “Buku mojih misli” poslušajte i pogledajte u nastavku!

bottom of page