top of page

MATIJA DEDIĆ U DRUŠTVU ATRAKTIVNE PJEVAČICE

Tko je u stvari Tena Vodopija

foto Jan Humski

Atraktivna zagrebačka pjevačica Tena Vodopija i klavirski virtuoz Matija Dedić, napravili su zajedno novu romantičnu pjesmu Sutra, koja već na prve tonove osvaja slušatelje. Iako je Tena poznata kao jazz pjevačica, ovu nježnu pop baladu željela je otpjevati uz Matijinu pratnju.

- Matija i ja znamo se već neko vrijeme, no nismo do sada imali priliku surađivati. Osobno, njegov rad pratim već godinama i suvišno je komentirati koliko ga cijenim. Već sam na prvo slušanje u aranžmanu čula Matiju, a ne moram vam govoriti koliko sam bila sretna kada je pristao, kada je rekao da mu se čitava priča sviđa - otkriva Tena Vodopija koja je spot za pjesmu snimila na Sljemenu oko sanatorija Brestovac, ali i na drugim sljemenskim lokacijama.

Upravo u toj staroj bolnici za plućne bolesti upoznali su se Tenin djed i baka, gdje su se oboje liječili od tuberkuloze - Baka je bila pravi fajter. Djeda su pustili iz bolnice par mjeseci prije nje i zamislite, baka je znala pješice popodne odlaziti u Zagreb, gdje bi otišli zajedno u kino, i potom se sama u sumrak vraćala nazad na Sljeme, u bolnicu. Takvu žrtvu zbog ljubavi danas rijetko vidimo. Sve u svemu, živjeli su sretno zajedno još nekoliko desetljeća, kasnije odselili u Etiopiju. Oboje su umrli dok sam ja bila još prilično malena, tako da mi se ta priča o njima urezala u sjećanje. Ta ustrajnost, borba za život u ratnim vremenima, borba za ljubav… Zapravo o tome i govori pjesma. Nema predaje, znaš da "jednom mora bit bolje" - pojašnjava Tena.


Inače, Tena je i uspješna poslovna žena koja se bavi i uređenjem interijera te ima svoj bar Drama, omiljen među zagrebačkim ljubiteljima dobre kave. gossip vijesti, vijesti o poznatima

Comments


bottom of page