1/1
akne.jpg
skin purifier.jpg

Koža bez akni

Skin Purifier
visilica-s-tekstilnim-kabelom-cube-cement-sjenilom-i-metalnim-dijelovima-proizvedeno-u-ita
dizajnirano-u-italiji-moderna-visilica-u-kompletu-s-tekstilnim-kabelom-i-dva-tub-14-sjenil

Dizajniraj lampu

Creative Cables
market-viber.png
market-g.png

Viber i Gossip

Uključite se >>
Skyscrapers Above Times Square at Dawn
Using Mobile Phone

Sve o Gossipu

Korisne info >>
I-ON-revitalysing-Tonic-silver-01.jpg
I-ON-revitalysing-Tonic-kids-01.jpg

Dodaci za zdravlje

Vole ih djeca
marketplace

MAJA ŠUPUT PROGOVORILA O GOVORU MRŽNJE

Svako četvrto dijete u Hrvatskoj žrtva je govora mržnje na internetu

- Pere sve, osim prljavih riječi. Zabrinjavajući je podatak da je svako četvrto dijete u Hrvatskoj žrtva govora mržnje na internetu. Faks Helizim oprat će i najtvrdokornije mrlje, ali nažalost ne može oprati prljave riječi - poručila je nakon lansirane kampanje pjevačica Maja Šuput, kada je i sama doživjela mnogo ružnih komentara online.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu vodeća je organizacija koja djeluje već više od deset godina u području zaštite djece od zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja putem interneta. Svakodnevno skrbi o djeci koja se nalaze u nepovoljnim životnim uvjetima i nastojimo podići kvalitetu njihova života. U suradnji sa zajednicom, stručnjacima i nadležnim institucijama radi na prevenciji nestanka djece te pruža podršku obiteljima u kriznim situacijama.

- Kroz dugogodišnje iskustvo zaštite djece i mladih od seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja na internetu uočili smo potrebu za osnivanjem nacionalnog Centra za sigurniji internet. Porast zlostavljanja djece kao i razvoj novih oblika zlostavljanja u uskoj je vezi i s razvojem tehnoloških komunikacijskih dostignuća. Tako je Internet, kao najpopularnije sredstvo komunikacije i informiranja, postao dio svakodnevice života djece i mladih koji su, nažalost, često izloženi neprimjerenim sadržajima - poručuju iz Csi.hr-a

Kako je Internet mjesto na kojemu, barem u Hrvatskoj, ne postoji usustavljen mehanizam kontrole sadržaja u sklopu državnog aparata, odgovornost ostaje na djeci i mladima, a ponajviše na roditeljima koji bi trebali kontrolirati djecu u korištenju Interneta. Trebate pomoć? Obratite se stručnjacima s povjerenjem na besplatan i anoniman telefonski broj za djecu i roditelje: 0800 606 606, gdje možete svakim radnim danom od 08-20 sati dobiti: pomoć i podršku u slučaju nasilja preko Interneta, savjet kako se zaštititi na Internetu i kako sigurno koristiti Internet te što napraviti i kako se nositi s neprimjerenim sadržajem ili kontaktom na Internetu.