top of page

LUKSUZNI NAKIT JAMIE BOOKS ODUŠEVLJAVA POZNATE ŽENE

Rođena New Yorčanka dizajnira ga više od 15 godina

Jamie Books iz New Yorka u industriju modnih dodataka ušla je još pred više od 15 godina, kada je započela dizajnirati luksuzan nakit. Svoju je karijeru započela u finom nakitu studirajući na Camberwell College of Arts, a kasnije se okrenula dizajnu torbica i malih kožnih proizvoda.


- Nakit je uvijek bio moj odušak za kreativnost, kao i način da potvrdim vlastitu neovisnost. Tijekom svog života nakit je bio nešto čemu sam se uvijek okretala kako bi me katapultiralo u sljedeće poglavlje. Od revija u kućama prijatelja, kako bih si priuštila život u Londonu zbog škole dizajna, do dizajniranja zaručničkog prstenja kao usputnog posla koji mi je pomogao platiti stanarinu u ranim 20-ima. Nakit je oduvijek bio tu za mene, a sada je tu za sve kroz moj brand MASON AND BOOKS.

2021. godine Books je debitirala sa svojom linijom luksuznog nakita prožetog zlatom, dijamantima i dragim kamenjem, inspiriranog ljubavlju, obitelji, dobrotom i bojom. Svoj brand nazvala je Mason and Books, što je posveta njezinoj muzi i najvećoj navijačici - njezinoj kćeri, koju se nada jednog dana uvesti u business.

Svaku kreaciju Mason & Books u potpunosti izrađuju majstori draguljari ručno, u posebno opremljenoj radionici u New Yorku. Books zagovara domaću proizvodnju i podržava američke proizvođače jer osjeća istinsku strast u stvaranju nakita koji je najviše kvalitete u smislu dizajna, izrade i materijala. Vjeruje da je jedini način da to učini njezin praktičan pristup - osobno nadziranje svakog koraka u procesu stvaranja: od početnih ručnih skica do voštanih modela i konačne proizvodnje.

Liniju Love Bugs, koju je glumica Gwyneth Paltrow predstavila na svom portalu goop i kojom su oduševljene brojne poznate pjevačice, voditeljice, glumice i poduzetnice, Jamie je stvorila po uzoru na staroegipatskog kukca skarabeja. Kolekcija simbolizira obnovu i transformaciju, a svaki komad pravi je talisman za sreću >> masonandbooks.com

Comments


bottom of page