top of page

LJETO U VARAŽDINU - PREGRŠT ZABAVE ZA VRUĆE DANE

Manifestacija Ljeto u Varaždinu traje sve do 13.kolovoza

ljeto u Varaždinu
Varaždin

Ljetne vrućine u Varaždinu lakše se podnose zahvaljujući brojnim događanjima, koja osmišljava i priprema kreativni tim Turističke zajednice grada Varaždina. Posjetiteljima se u sklopu manifestacije „Ljeto u Varaždinu“ nudi više od 140 programa na dvadeset lokacija.


Šetnja zelenim parkovima te bajkovitim ulicama i trgovima Varaždina poseban je doživljaj upotpunjen zvucima glazbe, koja je neodvojivi dio ovoga grada. Posjetitelji u baroknom okruženju mogu uživati u raznovrsnim koncertima svih glazbenih žanrova, nastupima DJ-eva, projekcijama filmova na otvorenom, ali i gastro te sportskim događanjima.


Posebno su atraktivni subotnji glazbeni programi na balkonima Županijske palače i palače Sermage. Povijesna jezgra grada u tim trenucima postaje idealno mjesto za jutarnje subotnje kave. Prava glazbena poslastica očekuje vas i u jedinstvenom ambijentu varaždinske katedrale, gdje sjajan orguljaš, Višeslav Jaklin, priprema trenutke za pamćenje, izvodeći popularne skladbe iz poznatih filmova.

ljeto u Varaždinu

Na Korzu članovi Društva turističkih vodiča Varaždin subotom poklanjaju posjetiteljima besplatna tematska vođenja, a svi zainteresirani mogu posjetiti i sudjelovati u radionicama vezanim uz bogatu kulturnu i tradicijsku baštinu varaždinskog kraja na obližnjem Trgu tradicijskih obrta.


Dvorac Stari grad nezaobilazno je mjesto subotom u podne, jer tamo već prepoznatljivi varaždinski Purgari izvode smjenu straže, koja završava glasnim pucnjem iz topa. Subotnje večeri jednako su atraktivne, a glazbena kamperica na Korzu željno očekuje sve ljubitelje glazbe.

ljeto u Varaždinu

Novouređeni Habdelićev trg privlači sve više posjetitelja atraktivnim koncertima u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin, a krajem srpnja pripremaju i Fontana Blues Festival. Vikend večeri privode se kraju atraktivnim nastupima DJ-eva u sklopu Ljeta na Stančiću.


Ovogodišnja manifestacija završava sredinom kolovoza Street Race Showom na varaždinskom aerodromu, a više o programu „Ljeto u Varaždinu“ pogledajte na web stranici Turističke zajednice grada Varaždina.


Comments


bottom of page