top of page

LANA KLINGOR MIHIĆ: CURE BI IH JELE SVAKI DAN DO KRAJA ŽIVOTA

Eksluzivno za Gossip, poznata kuharica otkrila najdraža obiteljska jela

Lana Klingor Mihić mnogima je pravi uzor žene. Ona je majka triju malih djevojčica, vodi niz projekata vezanih za kuhanje, a također se bavi uzgojem čistokrvnih pasa. Živi u kući sa velikim dvorištem, a najveća joj je potpora suprug Ante. Doista izgleda kao život iz snova, što potvrđuje i više od 100.000 Hrvata, koji rado prate svaku njezinu objavu.


Kada je u pitanju Lanino kuhanje, pratimo je budnim okom i mi, i pokušavamo skuhati barem nešto približno dobro, a kada smo je neki dan pitali - Koje te jelo, od svih koje si dosad skuhala, i dalje najviše veseli kuhati i zašto baš to? , Lana nam je odgovorila: - Moje ipak omiljeno jelo je tjestenina s tikvicama, pancetom i sirom.

Ako nikada do sada niste sami radili svoju tjesteninu kod kuće, možda je sada pravi trenutak da je napravite, poručila je Lana i podijelila sa svima provjereni recept - Koliko god vam se taj zadatak činio teškim, uvjeravam vas da nije, a zadovoljstvo je nemjerljivo. Ovo je onaj recept od najfinije talijanske tjestenine s jajima, koji mi je otkrila Marina Gaši. Na ovaj način tjestenina će ostati tanka i "žilava", neće se činiti raskuhanom i ljepljivom. Nećete pogriješiti ako u tjesteninu stavite cijela jaja, no takva se tjestenina nekako napuše i u pravilu tijesto bude uvijek malo deblje kad se skuha. Kad stavite samo žumanjke, ona ostaje upravo takva kakva je. Ovaj recept morate probati. Za četiri osobe trebat će vam: 150 gr grano duro brašna (tvrda pšenica - grublje mljeveno brašno), 100 gr glatkog brašna, 200 gr žumanjaka, 4 g soli i 5 gr Zvijezda extradjevičanskog maslinovog ulja. Pomiješajte sve sastojke, pa tijesto dobro izradite rukama, barem 15 minuta. Zamotajte prozirnom folijom i ostavite u frižideru 20 minuta da odmori. Odvajajući jedan po jedan dio, provlačite tijesto kroz mašinu, postupno prelazeći na sve tanji i tanji stupanj. Ne štedite na brašnu. Kad ste postigli željenu debljinu (ja završavam na predzadnjem), stavite nastavak za tagliatelle i provucite tijesto. Tjesteninu kuhajte u slanoj, proključaloj vodi, 2 do 3 minute. Čim se voda zapjeni, a tijesto ispliva na površinu, gotovo je. Sirovo tijesto možete i zamrznuti. Dobar tek. Cijeli video pripreme tjestenine pogledajte na Laninom videu >> fb.watch/aYP1_IozJ4/

Na naše pitanje - Koje jelo bi vaše jele vaše djevojčice, da mogu svaki dan?, Lana je otkrila - Cure bi, da mogu, do kraja života svaki dan jele gyoze.


Gyoze su inače jedna od najpoznatijih punjenih tijesta na svijetu, a postale su popularne prvo u Japanu, nakon što su ih japanski vojnici donijeli iz Kine. Gyoze su jako ukusne, a izgledaju kao mali mekani jastučići koje obožavaju ljudi diljem svijeta. Tajna njihova okusa svakako je u kombinaciji tijesta, mesa, povrća i začina, a kako napraviti gyoze kod kuće, doznajte na Laninom YouTube kanalu, u videu gdje detaljno objašnjava svaki korak >> GYOZA sLana KUHArica


bottom of page