top of page

L’ORÉAL FOR THE FUTURE

L'oreal velikim novčanim donacijama pomaže ženama i zaštitu okoliša

L’Oréal Grupa snažno je fokusirana na žene, zbog čega ne čudi njihova odluka da stvore dobrotvorni fond vrijedan 50 milijuna eura, kao podršku organizacijama i udrugama u borbi protiv siromaštva, pomaganju ženama u socijalnoj i profesionalnoj integraciji, pružanju hitne pomoći izbjeglicama i invalidima te sprječavanju nasilja nad ženama.


Žene čine visoko ranjivu skupinu društva s obzirom na to da najviše osjećaju posljedice gubitka posla i pada prihoda. Nažalost, stroge mjere izolacije za sprječavanje širenja korona virusa dovele su i do porasta obiteljskog i seksualnog nasilja u cijelom svijetu.

- Kriza uzrokovana pandemijom Covida-19 pogoršava postojeće nejednakosti u društvu s posebno razornim učincima na ljude koji se već bore društveno i ekonomski ili su, poput žena, žrtve zlostavljanja. Nadalje, ova kriza nije zasjenila potrebu za snažnijom zaštitom okoliša. Ako želimo pronaći održiv način prevladavanja ove krize, moramo se usredotočiti na sprječavanje klimatskih promjena i eroziju biološke raznolikosti. Oba faktora nam prijete da još dublje poljuljaju naše živote, društva i gospodarstva sa ženama kao prvim žrtvama - izjavila je Alexandra Palt, glavna direktorica korporativne odgovornosti L’Oréal Grupe.

Uz veliku donaciji prema organizacijama koje štite žene, L’Oréal ulaže još 100 milijuna eura za borbu protiv dva ključna ekološka izazova - obnavljanje oštećenih prirodnih ekosustava i sprečavanje klimatskih promjena. Novac će se iskoristiti za financiranje projekata obnove morskih i šumskih ekosustava, koji otvaraju nove mogućnosti društvenog i gospodarskog razvoja za stanovništvo koje ovisi o njima (razvoj održive poljoprivrede i ribolova, eko-turizam itd.). Cilj je obnoviti milijun hektara uništenih ekosustava, smanjiti 15 do 20 milijuna tona CO2 i stvoriti priliku za otvaranjem novih radnih mjesta do 2030. godine. Eko fondom L’Oréal također želi pridonijeti potrazi za rješenjima u pogledu recikliranja i gospodarenja plastičnim otpadom.


Odlična vijest stiže i L’Oréalovog programa Solidarity Sourcing. Putem njega je preko 90.000 ljudi iz siromašnih zajednica dobilo potporu u pronalaženju posla. l'oreal donations, gossip promocija, gossip vijesti, l'oreal paris proizvodi

Comments


bottom of page