top of page

KRAJ JEDNE KARIJERE ZA SERENU WILLIAMS

Dođe trenutak u životu kada moramo odlučiti krenuti u drugom smjeru

- Ovo je Vogue naslovnica izdanja za rujan. Dođe trenutak u životu kada moramo odlučiti krenuti u drugom smjeru. To vrijeme je uvijek teško kada nešto toliko voliš. Bože, uživam li u tenisu. Ali sada je počelo odbrojavanje. Moram se usredotočiti na to što sam mama, svoje duhovne ciljeve i konačno otkrivanje drugačije, ali jednostavno uzbudljive Serene. Uživat ću u sljedećih nekoliko tjedana - poručila je javnosti najuspješnija tenisačica svih vremena Serena Williams

Serena je prva tenisačica na svjetskoj ljestvici koja je osvojila 23 Grand Slam titule u pojedinačnoj konkurenciji, a druga je po broju svih vremena (iza 24 Margaret Court). Zajedno sa starijom sestrom Venus, Serenu Williams trenirali su njeni roditelji Oracene Price i Richard Williams, a osvojila je i 4 olimpijska zlata. Na Australian Openu 2017. osvojila je svoj 23. veliki pojedinačni naslov, nadmašivši rekord Steffi Graf. Smatra se jednom od najvećih tenisačica svih vremena, a tu titulu je zaslužila i titulom da je posljednja žena koja je istovremeno držala sva četiri glavna naslova. Williams je danas najplaćenija sportašica na svijetu, sa zaradom od preko 29 milijuna dolara, a čak četiri puta osvojila je Laureusovu nagradu za sportašicu godine.

Brojni poznati čestitali su Sereni na velikim uspjesima i najavi zaslužene sportske mirovine u 40-oj godini života. Najzanimljivije za vidjeti bit će njeni daljni projekti u kojima će sudjelovati, a koje ćemo sa rado pratiti.

bottom of page