top of page

KOJE POZNATE OSOBE IZA SEBE IMAJU NAJVIŠE RAZVODA?

Gossip istražuje fascinantne živote poznatih

Jedna od najslavnijih glumica 1930-tih Zsa Zsa Gabor imala je čak 9 razvoda. Umrla je u 99-oj godini života a najslavnija je po svojoj rečenici: 'Savršena sam kućanica. Svaki puta kada napustim muškarca, ostavim si njegovu kuću'. Ipak, 9.brak za nju je bio ključan i u svojoj 60-oj godini udala se za princa Fredericka von Anhalta, mlađeg čak 20 godina. Njezina majka i sestra bojktoriale su ceremoniju u njenom Bel-Air domu, no par je unatoč nezgodnom startu ostao zajedno čak 25 godina, sve do njene smrti. Čini se da je samo tragala za onim pravim!

Mickey Rooney živio je također prilično dug život, sve do svoje 93. godine. Po broju brakova, izjednačio se sa slavnom Elizabeth Taylor, a ukupno je oženio 8 žena. Sa prelijepom glumicom Avom Gardner Mickey se oženio kada je imao samo 22 godine, a potrajali su tek godinu dana. Dva braka trajala su mu po 5 godina, dok je 6.bio možda najtragičniji - zajedno su tijekom 8 godina dobili čak četvero djece, no nakon što je on započeo jednu aferu, a ona drugu, došlo je do konflikta i njezin ju je ljubavnik upucao.


Nakon smrti supruge Rooney je brzo uletio u brak sa njenom najboljom prijateljicom, s kojom je dijelio tugu, no potrajali su samo stotinu dana. I na kraju, njegov osmi brak sa Jan Chamberlin trajao je sve od 1978. do dana njegove smrti, uz poneke obiteljske probleme. Naime, Janin sin iz njenog prvog braka navodno je verbalno i psihički zlostavljao Mickeya te dobio kraću sudsku zabranu da mu prilazi, no par je sve uspio riješiti i oprostiti si nesporazume.

Elizabeth Taylor prvi se puta udala već sa 18 godina, a brak je potrajao samo godinu dana jer je tvrdila kako je suprug postao 'ljut i neugodan prema njoj fizički i psihički'. Nakon prvog sloma, glumica se udala za 20 godina starijeg glumca s kojim je dobila dva sina i ostala 5 godina. Iako je, po njenim riječima, on bio predivan otac, nisu ostali dugo zajedno. Tužnu sudbinu doživjela je u braku sa producentom Mike Toddom, s kojim je dobila kćer i voljela ga beskrajno.


- Bože, voljela sam ga. Moje samopoštovanje, moj imidž, sve je poraslo pod njegovom bujnom brigom punom ljubavi - napisala je, a on je poginuo u avionskoj nesreći. Punih pet godina braka Elizabeth je proživjela sa najboljim prijateljem svog poginulog muža, pjevačem Eddiem Fisherom. Kada je na snimanju filma Kleopatra upoznala glumca Richarda Burtona, našla je ljubav svog života...

- Uvijek sam priznavala da mnome vladaju moje strasti i ne mogu se pretvarati da nisam znala što radim kad sam se spetljala s Richardom, napisala je Taylor u svojim memoarima. Ipak, budući da su oboje tada bili u brakovima, afera je punila naslovnice novina i čak ih je i Vatikan optužio za "erotsku skitnju".

Na kraju su se oženili, ostali zajedno 10 godina, a njihova burna veza donijela im je nadimak Borbeni Burtonovi. Par se razveo 1974., da bi se ponovno zaljubili i oženili po drugi puta 1975. i razveli drugi puta nakon godinu dana. Šest godina ostala je u novom braku sa senatorom, no brak sa političarem nije joj godio jer su joj, kako je objasnila, drugi govorili što mora obuči. I posljednji, 8.brak Taylor je imala sa građevinskim radnikom, kod kojeg joj se nije svidjelo što je - prestao raditi. - Ne možete imati ljubav bez poštovanja, izjavila je za magazin People i zavjetovala se da se više nikada neće udavati, što je na kraju i ispunila.

Komičar Richard Pryor ženio se čak 7 puta, a sve je možda počelo kada je kao dijete bio izložen brojnim ljubovanjima. Vrijeme je naime provodio okružen ženama u javnoj kući, koju je vodila njegova baka. U prva tri braka, koji su trajali zajedno tek 10-ak godina, dobio je dvoje djece, a kasnije je brzo ulazio i izlazio u veze. Jednom je izjavio zbog čega živi takav život, te priznao da je sve povezano sa osjećajem prema sebi - Volim snažne, pametne žene, ali se prema njima osjećam neadekvatnim - priznao je Pryor za magazin PEOPLE 1978. i dodao - Ne znam zašto radim takve autodestruktivne stvari. Žene sam dugo doživljavao kao seksualne objekte i uvijek sam se pokušavao suzdržati od povrijeđenosti. Onda bi se jednog dana spakirale i otišle, noseći sa sobom nešto više od odjeće. Uzele su moju sreću. Konačno sam došao do faze u kojoj pokušavam shvatiti žene kao prijatelje - radije bih opljačkao banku nego petljao se sa ženama kao prije - zaključio je. Iako je sa Jennifer Lee bio u braku pa se rastao i oženio drugu ženu, kada mu je dijagnosticirana multipla skleroza, zamolio je Lee da bude uz njega. Ona je došla, pomogla mu da sreže sulude troškove života i najma vile, i ostala uz njega sve do smrti.

Billy Bob Thornton prošao je 6 brakova, od kojih je najpoznatiji onaj sa glumicom Angelinom Jolie. Sa prvom suprugom u braku je bio samo 2 godine, a njihova kćer Amanda doživjela je veliku nesreću. 2008. osuđena je na 20 godina zatvora zbog izazivanja smrti jednogodišnjeg sina svoje prijateljice. Sa drugom suprugom dobio je drugu kćer, a sa trećom još dvoje djece.

U braku sa Angelinom bio je tek 2 godine, a kada su ga pitali zašto su se rastali odgovorio je kako su imali drugačije stilove života. Navodno su zajedno nosili bočice krvi onog drugog na lančiću oko vrata, kako bi se još više povezali. Kasnije je Angelina otkrila kako dijete iz Kambodže nisu posvojili zajedno, već ga je ona posvojila sama. Puno godina kasnije, posvojit će ga Brad Pitt, s kojim je glumica provela 10 godina i onda se razvela, iako se vjerovalo kako će njih dvoje zauvijek ostati par iz snova.

Ja sam beznadni romantičar i vjerujem u ljubav... Volim tradicionalni brak - otkrila je Pamela Anderson Wendy Williams 2016. godine. Slavna Baywatch glumica, koju su proslavile njezine obline, udavala se 6 puta, uključujući dva puta udaju za iste muškarce - Ricka Salomona and Tommyja Leea. Možda najzanimljivija Pamelina veza bila je sa glavnim urednikom WikiLeaksa Julianom Assangeom. U početku ga je posjećivala u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu, gdje je zatražio politički azil, a o tome je govorila u svom blogu


- Moja veza s Julianom nije tajna. On je jedan od mojih najdražih ljudi. Zatim ga je nazvala seksi i rekla da ga voli zbog načina na koji pokušava "osloboditi svijet obrazovanjem". U to je vrijeme Assange boravio u veleposlanstvu kako bi izbjegao izručenje Švedskoj zbog optužbi za silovanje koje je dugo pobijao, a također se bojao da će biti poslan u SAD kako bi se suočio s optužbama za špijunažu u vezi s WikiLeaksom. Trenutno je u zatvoru u Londonu, a tri godine nakon zajedničkog druženja, Pamela se vratila jednom od svojih bivših ljubavnika.

Glumica Joan Collins koju smo obožavali gledati u TV seriji Dinastija, udavala se 5 puta. Danas ima 89 godina, živi u Francuskoj i još uvijek uživa nositi potpetice...jer se zbog toga odlično osjeća. Sa samo 18 godina Joan se prvi puta udala za irskog glumca Maxwella Reeda, koji je od nje bio 15 godina stariji. Godinama kasnije, izjavila je da ju je seksualno napao na njihovom prvom spoju nakon što ju je drogirao. - Dao mi je rum i Colu, dao mi je knjigu koja je bila puna seksualno eksplicitnih slika koje nisam nikad vidjela i sljedeće čega se sjetim je da sam bila na sofi u njegovoj dnevnoj sobi i on me silovao, a ja nisam znala ništa o tome jer me je drogirao – izjavila je za podcast Originals, časopis iz Los Angelesa.


Nekoliko mjeseci kasnije pristala je na njegovu prosidbu jer se ispričao. - I pomislila sam, ‘Pa bolje mi je jer znaš, uzeo mi je nevinost. Stvarno sam ga mrzila, ali bila sam toliko ispunjena krivnjom što mi je to učinio – dodala je za isti podcast. Na kraju su se razveli 4 godine kasnije. U drugom braku sa tekstopiscem Anthonyjem dobila je dvoje djece i s njime ostala 8 godina. U trećem braku sa biznismenom dobila je kćer, a razveli su se nakon što im poslovni planovi nisu išli po planu. Brak joj nije uspio ni sa švedskim pjevačem, ali kada je 2002. upoznala Percyja Gibsona, koji je od nje mlađi čak 31 godinu, pronašla je ljubav svog života i s njime je ostala do danas.


bottom of page