top of page

KAKO NAPRAVITI SVOJU KREMU ZA LICE

Mirela Ilenić, farmaceutski tehničar i aromaterapeut, educira ljude kako da naprave svoju kremu

Mirela Ilenić, farmaceutski tehničar i aromaterapeut, nudi nešto sasvim drugačije. Naime, Mirela se odlučila sa svima podijeliti neke od tajni kvalitetne kozmetike, točnije odlučila je besplatno educirati ljude kako da naprave sami svoju kremu, a sve to uživo putem svoje Facebook i Instagram stranice Mireille aromatherapy, ovog četvrtka u 19 sati.

- Prilikom izrade individualizirane kozmetike možemo s lakoćom sastojke prilagoditi sami sebi. Home made ili DIY kozmetika u zadnje vrijeme, osobito u Hrvatskoj, sve je popularnija i jako puno kreativaca koji su krenuli od home made-a sada razvijaju komercijalni proizvod u skladu sa svim propisima. Kada sami izrađujemo kozmetiku sigurno možemo jako puno stvari izbjeći, ali isto tako trebamo biti vrlo oprezni, jer prirodno nije uvijek sigurno. Zato je važno da se prije bilo kakve izrade dobro educirate, kako biste pravilno izraditi i ne naškodili koži - poručila je Mirela.

Dakako, prvo moramo definirati što znači “prirodno”! Ako kažemo da je prirodno bez konzervansa ili da je prirodno sa vodovodnom vodom ili da je prirodno sa eteričnim uljem grejpa ili se sunčamo s prirodnim kantarionovim uljem, onda ništa nema smisao. Kada kroz edukacije kažemo prirodno tada mislimo na korištenje hladno tiještenih biljnih ulja, kemotipiziranih eteričnih ulja, bio certificiranih emulgatora, neškodljivih konzervansa, prirodnih mirisa... Ali i prirodna kozmetika mora biti konzervirana i mora sadržavati provjerene sastojke.

- Za krenuti u prvu izradu glavni preduvjet su kvalitetne sirovine, kvalitetna edukacija, par laboratorijskih čašica, žličica i obavezno vaga - otkrila je ova aromaterapeutkinja

kako napraviti svoju kremu za lice, gossip vijesti, gossip promocija, krema za lice domaća izrada

Comments


bottom of page