top of page

JASENKO HOURA EKSKLUZIVNO ZA GOSSIP O NAJSTRESNIJIM VREMENIMA

Ali i onim najkreativnijim

Osnivač, gitarist i vokalist hrvatskog rock sastava Prljavo kazalište, Jasenko Houra definitivno se već nalazi na popisu najboljih domaćih glazbenika svih vremena, a nama je posebno zadovoljstvo bilo pitati ga nekoliko zanimljivih pitanja - Koja vremena Prljavog kazališta pamtite kao najstresnija, a koja kao najkreativnija?


- Najstresnija vremena su mi bila za vrijeme turneje koju smo promovirali Zaustavite zemlju i Ružu Hrvatsku zbog broja publike i okolnosti oko koncerata (politički predznaci, policija…). Nisam ni sam siguran koja su mi najkreativnija vremena jer sam počeo vrlo mlad, pa sam tako u odrastanju prolazio mnoge faze koje u nekim zrelijim godinama vjerojatno su kod drugih ljudi i autora već izdefinirane, a kod mene su bile posljedice odrastanja i velike mladenačke želje i znatiželje za raznom glazbom, književnošću i umjetnošću… a da to naravno uklopim u Prljavo kazalište - otkrio je Houra.

- Biste li danas išta mijenjali tijekom karijere i karijernog puta, kada gledate sve proživljeno unatrag?


- Mislim da u globalu ne bih mijenjao ništa jer sam kroz glazbu doživio najljepše trenutke, a i teške kao na primjer spavanje sa Bogovićem na željezničkom podu ili guranje kombija na -30 sa Brkićem u ljetnim košuljama, ali to ne bih nikada mijenjao.

Veliki umjetnik, koji je ostavio traga na svim generacijama, stvorio je sa svojim bendom pjesme koje i dan danas pjevamo. Heroj ulice svakako je jedna od najposebnijih, a kako je izgledao njihov koncert u zagrebačkoj Areni 2019. godine i koliko je posebno bilo biti dio ove atmosfere, pogledajte na >> YouTube Heroj ulice


- Ovaj snimak prenosi emociju koja je neponovljiva. Najjači snimak na yt. Ostah bez teksta, sa suzom u oku... Kazalište i njihova muzika, mogu slobodno reći, ostaju za sva vremena. Apel svim roditeljima, puštajte deci ove predivne pesme, učite ih da vole dobre ljude bez obzira odakle dolaze i možemo se nadati svi zajedno mnogo ljepšoj budućnosti. Auuuu rođeni,ovo je čista emocija..Živjeli dobri ljudi. Uvijek se najezim kad ovo cujem i gledam....Sjajna grupa...sjajna publika....ovo se ne vidi svaki dan! Odrasto sam uz ove pjesme. Kvaliteta koja se uvijek sa oduševljenjem sluša. Pravi užitak - samo su neki od brojih komentara tisuća fanova.

bottom of page