top of page

IVICA SKOKO POKAZAO SVOJU NOVU BRIDAL KOLEKCIJU

Modernim vjenčanicama jako se vesele buduće mladenke

ivica skoko vjenčanice
foto Zvonimir Ferina

Ožujak je u ateljeu modnog dizajnera Ivice Skoke tradicionalno rezerviran za novi bridal lookbook kojim dizajner predstavlja najnovije modele i trendove za nadolazeću sezonu vjenčanja. I dok buduće mladenke s nestrpljenjem iščekuju novosti iz dizajnerskog studija omiljenog dizajnera, nova kolekcija donosi 20 modela vjenčanih haljina koje će oduševiti ljubiteljice klasike, romantičarke, pobornice modernih kraćih varijanti, ili senzualnih i raskošno ukrašenih haljina.

Kao i uvijek, u Skokine vjenčanice je utkano puno sati ručnog rada, u njegovom ateljeu nastaju kreacije od lepršavog organdija u slojevima, korzeti od čipke, predimenzionirani rukavi, suknje sirena kroja od brokata, voluminozni floralni motivi i najnježnije čipke. Uz neizostavnu bijelu, u kolekciji prevladavaju nježne puderaste nijanse koje će se odlično uklopiti u proljetno-ljetna vjenčanja na otvorenom. U novoj kolekciji ima nekoliko modela koji će zadovoljiti one koje vole minimalizam – jednostavne, ali perfekcionističke linije, naglašena silueta, nježni izrezi i gola ramena savršen su odabir za modne klasičarke. One koje preferiraju nešto više romantičan stil doći će na svoje uz slojeve organze, detalje od čipke i voluminozni donji dio krinolina ili sirena kroja.

- U ožujku već tradicionalno predstavljamo novu bridal kolekciju jer je to pravo vrijeme za sve naše mladenke koje planiraju vjenčanje. Ova kolekcija s buđenjem proljeća na najljepši mogući način slavi ljepotu, ljubav i senzualnost, a svaka od haljina je kreirana tako da istakne jedinstvenu ljepotu žene koja ju nosi. Svaku vjenčanicu u potpunosti prilagođavam i personaliziram prema željama svake klijentice jer je to njezin poseban dan i ja želim da se ona u svojoj vjenčanici osjeća kao najbolja moguća verzija sebe. I veseli me što u tome uspijevamo, taj proces stvaranja je jedan od ljepših dijelova ovog posla - kaže Ivica Skoko predstavljajući najnoviju kolekciju koja se ovih dana može vidjeti u njegovom zagrebačkom showroomu na adresi Vlaška ulica 79.

Pitali smo Ivicu koji je najbolji savjet koji inače daje mladenkama kako izabrati pravu vjenčanicu. - Svim ženama bih preporučio da se vode svojim osjećajima i da traže baš onu haljinu o kojoj su maštale cijeli život. Taj dan je za njih jedinstven, one se trebaju osjećati posebno i ta bi haljina trebala biti rađena po njihovim mjerama kako bi im savršeno pristajala i kako ih ne bi sputavala u kretanju, plesanju i uživanju - odgovara poznati dizajner, inače omiljen među brojnim poznatim Hrvaticama.

Njegove vjenčanice uglavnom biraju žene koje žele ostati primijećene, mladenke koje vole nekonvencionalne vjenčanice pa je tako nerijetko po željama kreirao i crne vjenčanice raskošno ukrašene perjem i čikom. Ove sezone ipak sve je u pastelnim i nježnim nijansama jer se u zraku pa i u njegovoj novoj kolekciji osjeća dašak optimizma, vedrine i romantike. U showroomu Ivice Skoke uvijek je živo, radi se na skicama, krojevima, detaljima, ali dizajner svaku klijenticu osobno primi, sasluša njezine želje i kroz uzajaman proces upoznavanja i savjetovanja dolazi do skice idealne haljine. U životu, kaže, ništa nije idealno i savršeno, ali vjenčanica svake žene mora i može biti upravo takva – savršena.


I baš kao što je prepoznatljiv njegov dizajn, Ivica Skoko vjeran je i dugogodišnjim suradnicima pa tako gotovo redovito za svoje kampanje bira neodoljivu manekenku Anu Leu Janžić.


bottom of page