top of page

IVANA BANFIĆ: ŽIVOT U ISKONSKOM STRAHU

Pokušava biti pozitivna

Nakon što su Sisak, Petrinju i okolna mjesta potresli snažni potresi, mnogo je ljudi ostalo bez svojih domova. Zbog potresa su privremeno morali pobjeći iz kuće, a jedna od njih je i domaća pjevačica Ivana Banfić. Koliko tijelo i danima nakon potresa osjeća strah, opisala je u podužem postu

- Sjedim u autu ispred kuće, pokrila se s dekama i "čubim"...Tresem se na svaki šušanj, šum, ne mogu biti u kući i u zatvorenom prostoru, u tijelu mi je potres, svaka stanica je u strahu ali onom iskonskom strahu, traumi koja je proživljena. Mentalno mi je sve jasno ali tijelo je prepadnuto... Pokušavam biti pozitivna, razmišljati da je sve dobro i zahvalna sam što sam danas sada u ovom trenu živa i svi moji dragi... Suosjećam sa svima koji su prošli lošije od mene, suze mi klize niz obraze...to što se srušilo u našem domu i seoskoj idili, nema veze popravit će se. Ostaje taj strašan osjećaj i scene mi se vrte proživljene i bolne... Trenutka udara, lomljave, onog užasnog zvuka, mene i djeteta kako letimo iz kuće, mog pokušaja da trčim a tlo pod nogama me baca kao bespomoćnu loptu, mog puzanja do bilo kakve sigurnosti... auta uz koji sam se uspjela leći i pokriti svojim tijelom sina i mislima samo da njega spasim nije me briga što će biti sa mnom, tla u valovima kao da sam na oceanu.. Trenutka kada se smirilo na čas i mog uletavanja u auto i vožnje do prve livade bez kuća i drveća, sinovog straha i mog prestanka disanja, pomislila sam da umirem pred djetetom.. Muž me vratio među žive, svojom pribranošću i hrabrosti hvala ti ljubavi...Budi pozitivna, misli pozitivno govore mi... Jesam uvijek bila i biti ću. Ovo je nešto što ne mogu kontrolirati...Molim se za sve ljude koji su u boli i strahu, dijelim ovo sa vama jer mi je tako lakše nekako nisam sama. Dijelila sam sve predivne trenutke i najljepša svoja izdanja, sve nove pjesme i hitove... imam potrebu da podijelim svoju bol traumu i strah. Sigurno nas je puno u ovakvom stanju. Budimo jedni drugima svijetlo i snaga.

Mir s nama - poručila je Ivana

Mnogi su u Ivaninim riječima našli utjehu i istaknuli kako nije lako preživjeti potres - Držite se, niste sami. Uz vas smo u mislima, ne ponovilo se. Podrška iz Osijeka. Drži se bit će bolje kraljice. Ivana mila drži se! Toplinu ti šaljem. Bit će sve dobro. I ne zaboravi da nisi sama, svima nam je isto. Bog je uz vas, samo budite jaki i čuvajte se. Kolegice drži se neka je dragi Bog sa svima u ovim teškim trenucima. Šaljem ti puno, puno, ali puno ljubavi i pozitivne energije!

Comments


bottom of page