top of page

INGRID DIVKOVIĆ USKORO ĆE POSTATI MAJKA

Nove fotografije poznate pjesnikinje

- Da ću uskoro postati majka jasno mi je kao dan koji poput kiÅ”nog oblaka curi i u prolaznosti nestaje, osim ljubavi meni je otkada te nosim ispod srca vraćena i ukradena nevinost, sada joj se izlažem kao gorućoj vatri i puÅ”tam da u meni spali svu onu bezbojnost i prostoduÅ”nost koju putem skupljah... Lažu oni koji kažu da u proljeću života stanuju samo raspjevane ptice, jednom su i napukle grane pjevale i pjevat će opet, i zemlja suha kao barut, i buduće majke koje rastu u hladovini vlastitih osjećaja. Dobro u nama stvara prostor za joÅ” viÅ”e dobra, to je kao nepregledna pustinja koja nas plaÅ”i jer izgleda neizdrživo a u biti, samo se nismo navikli na njezine neizdržive uvjete. I tuga i radost dio su tog dobra, a dobro je pustinja koja ustaje i opstaje u nama, usprkos svemu i svima. To je kao oko koje se naviklo vidjeti a ne samo gledati, kao ruka koja sanja voljeti, a ne samo zavoditi - poručila je nedavno pjesnikinja Ingrid Divković

- Majke svijeta nisu svjesne svojih zasluga ili toga da tek svojim postojanjem čine dobro. Njihov desni dio grudnog koÅ”a nije svjestan Å”to čini lijevi, pa ipak znaju da bez jednog ni drugoga nema. Moja je majka alkemičar dobra, i u njezinoj je pustinji kroz sve ove godine izniklo toliko toga. Nadam se da će i u mojoj pustinji, onoj koju čuvam za tebe moj mali najvoljeniji anđele izrasti sve ono od čega ćeÅ” rasti do najvećeg Sebe. I da ćeÅ” svojom voljom, željom, snagom i nepatvorenoŔću prerasti sve okrutne zime, sve one neizdržive uvjete, gorke predrasude, tuđa očekivanja, sve boli i neopisive tuge svijeta... a za suhe grane ne brini, njih ostavi meni. Ja ću biti tu da te zalijevam i od svih tuđih i vlatitih napuknutih i suhih grana čuvam i sačuvam. Ti samo rasti, upijaj, cvjetaj - dodala je Ingrid, koju javnost pamti kao jednu od sutkinja i mentorica TV showa Brak na prvu.

- Kako bi uistinu ljubio ženu, muÅ”karac mora znati ljubiti njezine osmijehe i njezine suze. Treba znati prepoznati da nisu svi osmjesi na njezinu licu sretni, i da nisu sve suze na njezinu licu tužne. Kada žena prihvati muÅ”karca koji želi ljubiti te dvije žene unutar nje same, ona obgrljuje i odgaja hirovitu rijeku života u svom nedodirljivom usponu. Prihvaća sazrijevanje i porađanje novog svijeta unutar nove sebe... I zato, kako bi uistinu ljubio (svoju) ženu, muÅ”karac mora htjeti i znati ljubiti tajnovitu žensku ćud, onu koja ga nježno budi i iscjeljuje, autentično žensko ludilo bez kojeg se sutradan ne želi probuditi... - zaključila je lijepa Ingrid, a brojni su joj fanovi poručili - Divniii ste. P.S.Moj baÅ” voli autentično žensko ludilo, moram mu ovo poslati hehe. Divnoćo! Čestitam od sveg srca draga buduća Mama! Cestitamooo!!! Predivno ti stoji! Blaženo stanje. Predivno! Puno, puno sreće!! Divna sada i buduća mama. Ljepotice sretno sa bebicom.

Pred koji dan Ingird je u druÅ”tvu prijatelja i ljubitelja poezije, na Trsatu promovirala svoju novu zbirku Stare duÅ”e ne stare, te tom prilikom pokazala kako joj trudnoća dobro stoji.

bottom of page