top of page

HZZ POZVAO: UKLJUČITE UMIROVLJENIKE U SVIJET RADA

Stope doprinosa za mirovinsko osiguranje su niže

Trebate li nove radnike ili imate poteškoća s pronalaskom radnika, Hrvatski zavod za zapošljavanje poziva da pružite priliku umirovljenicima. To su aktivni ljudi, spremni raditi, s bogatim životnim i radnim iskustvom i znanjem. Brojni hrvatski umirovljenici žele postati dio tima tvrtki i doprinositi svojim iskustvom.

Umirovljenici mogu raditi i do polovice punog radnog vremena, možete ih zaposliti i povremeno na ugovor o djelu ili autorski ugovor, a na primitke od kojih se utvrđuje drugi dohodak, koje ostvare korisnici mirovine, plaćaju snižene stope doprinosa za mirovinsko osiguranje po stopi od 10%.


Prema iskustvima umirovljenika

Mirovina je samo još jedna etapa u životu, ona ne predstavlja kraj. Kroz rad im je omogućeno učenje, osobni razvoj, redovita komunikacija s ljudima te zadržavanje aktivnijeg stila života. A najviše od svega, mnogi umirovljenici žele ostati aktivni i stvarati nova poznanstva.

Trebate li radnika?

Oglas za radno mjesto predajte putem portala Burza rada te naznačite da ste zainteresirani za zapošljavanje umirovljenika. Niste dosad koristili usluge portala Burza rada? Registrirajte se na sljedećoj poveznici. Savjetnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje podrška su vam na putu zapošljavanja. Obratite im se s povjerenjem, a lontakte pronađite na >> stranicama HZZ-a.

bottom of page