top of page

HRVATSKI PJEVAČ KOJI JE POKORIO SVIJET

Tony Lee King strastveni je blues pjevač iznimno uspješan van Hrvatske

Tony Lee King hrvatski je glazbenik i poduzetnik, podrijetlom iz Dalmatinske zagore, koji blues glazbu stvara i interpretira cijeli svoj život. Odrastao je u Parizu, proputovao cijelu Europu, u Americi je svirao u slavnim klubovima BB King i Jerry Lee Lewis nastupajući kao 'hrvatski kralj', dok je u Londonu snimio svoj najzanimljiviji album Redemption, hvaljen i od publike i od kritike. Jedan od naših najcjenjenijih glazbenih kritičara Dražen Vrdoljak proglasio je Tonyja hrvatskim glasnogovornikom bluesa

Pjesme sa Redemptiona donose kombinaciju bluesa i soula, a album je snimljen u londonskom studiju Leif Storm Studio u produkciji Richarda Causona, vrhunskog studijskog glazbenika koji je surađivao sa slavnim glazbenicima Ethanom Johnsom, Tomom Jonesom, Kings Of Leon i drugim poznatim umjetnicima.

Tijekom svoje dugogodišnje glazbene karijere Tony Lee King surađivao je s brojnim poznatim glazbenicima kao što su saksofonist James Thompson (Zucchero, Jestofunk), britanski slide gitarist Michael Messer, a tekstove za njegove pjesme pisala je i Fabrizia Cerciello, danas poznata menadžerica Laure Pausini.


Na hrvatsku glazbenu scenu King je donio je posve novu energiju i pristup muziciranju, stoga ne čudi da je danas traženi izvođač na brojnim gradskim događanjima.


- Lipo te je slušati, odlično! Bravo Tony, odlična stvar. Jako lijepo zvučite. Svirka je jako dobro. Pjesma je predivna. Moram priznati da je čujem po prvi put i već se volimo na prvo slušanje! Meni naj, naj tvoja stvar moj blues man. Čarobna izvedba i čaroban glas - komentiraju Tonyjeve pjesme njegovi pratitelji, a predivni sentiš Can't Go On But Not posebno im se sviđa.


Check out the official page >>> tonyleeking.eu

Preporučujemo poslušati >>> Shine on me, snimljen u Memphisu

Comments


bottom of page