top of page

HRVATSKI CRVENI KRIŽ POZIVA: POSTANITE SPASILAC

Tečaj se sastoji od predavanje i praktičnih vježbi iz spašavanja, prve pomoći te ekologije

I ove godine Hrvatski Crveni križ provodit će tečajeve za osposobljavanje spasilaca u Zagrebu, Osijeku, Puli, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku tijekom svibnja i lipnja. Tečaju za osposobljavanje mogu pristupiti kandidati koji imaju najmanje 18 godina, završili su srednju školu ili su upisali završni razred srednje škole, posjeduju uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti, mogu isplivati 400 metara za manje od 8 minuta te mogu roniti 25 metara u daljinu.


Tečaj se sastoji od predavanje i praktičnih vježbi iz spašavanja, prve pomoći te ekologije. Traje 7 dana tijekom kojih se slušaju teoretska predavanja i praktičan rad u predavaonici, pohađaju treninzi plivanja i vježbanje tehnika spašavanja na bazenu, kao i simulacije praktičnog rada na plaži te plivanja od dvije milje.

tečaj za spasilaca
foto Hrvatski Crveni Križ

Nakon uspješno završenog tečaja, polaznici tečaja osposobljeni su za rad u spasilačkim postajama. Njihov rad uključuje spašavanja osoba iz vode, nadzor s nadzorne točke, prevenciju nesreća, djelovanje unutar spasilačkog tima, obavljanje ostalih zadaća unutar spasilačke postaje te pružanje prve pomoći, a uvjerenje o osposobljenosti spasioca vrijedi 2 godine.


Hrvatski Crveni križ ovim projektom nastavlja s osposobljavanjem spasilaca i turističkih djelatnika o sigurnosti turista i tako pridonosi imidžu Hrvatske kao sigurnog odredišta za odmor. Provjerite termine testiranja plivačkih normi i tečaja za osposobljavanje spasilaca i otiđite sami ili preporučite svojoj djeci, nećacima, prijateljima, kolegama i svima za koje mislite da bi im ovakva aktivnost uvelike doprinijela osobnom razvoju i napretku.


bottom of page