top of page

HRVATICA NAPRAVILA KOZMETIKU OD KAVE

Je li moguće da kava ovoliko utječe na našu kožu?

foto Marija Laća

Domaća poduzetnica Mirela Ilenić, zajedno s poslovnim parterom Markom Brajkovićem, odlučila je ulagati u posao i oduprijeti se svim najavama da je pred nama teško razdoblje. Po struci farmaceutska tehničarka, odlučila je sama napraviti kozmetiku kakva na domaćem tržištu nije česta – kozmetiku s kavom

Drugi piju kave, a ona ih proučava i izvlači najbolje iz nje

- O kavi slušam već pune 4 godine. Prije je za mene kava bila samo napitak koji ljudi piju, a kada sam zahvaljujući Marku i Oliveru Oljici iz tvrtke Lively Roastersa otkrila svijet specijalitetnih kava, koliko je kvaliteta i način prženja važan, te koliko loših sastojaka ima u nepravilno obrađenoj, prženoj kavi, zapitala sam se što se još u njoj krije. Htjela sam saznati koje se molekule osim kofeina skrivaju u zrnu kave i kako ih najbolje iskoristiti? Krenula sam istraživati kojim načinom mogu dobiti maksimalnu aktivnost kave uz visoki sadržaja polifenola, odnosno antioksidansa - otkriva Mirela Ilenić.

Kozmetika je dobila ime Gesha, upravo po cijenjenoj sorti kave koja se koristi za ovu kozmetiku. Sastojke za proizvodnju nabavljaju od renomiranih proizvođača sirovina iz Europe. Kava  stiže direktno iz Kostarike, regije Tarazzu, gdje jednom godišnje Lively Roasters odlazi i nadzire branje i procesuiranje kave. Tijekom boravka kave se kušaju i biraju one najbolje.

Izbjegavajte opasne sastojke

- Kava revitalizira našu kožu i možemo čak reći „čisti“ je od slobodnih radikala, koji je oštećuju, usporavaju njenu prirodnu funkciju. Koža nakon kave jednostavno blista, vraća joj se prirodni sjaj i balans. „Gesha“ je sve ono što je i ta sorta kave –visokokvalitetna“ - govori Ilenić koja u kozmetiku ne stavlja parabene, vazelin, parafin i slične sastojke.

- Taj miris je sve. Izvrsni spojevi. Konačno hrvatski proizvodi koji mirišu. Espresso eye cream. Čarobnica si, neću ti to prestat govoriti. Divno draga, istina uvijek se isplati ulagati ljubav u posao jer posao postaje život - poručuju Mireli brojni prijatelji i pratitelji njenog rada.

Mirela često ljude upozorava da paze kakvu kozmetiku kupuju. Svakako treba obratiti pozornost na konzervanse, koji djeluju na endokrine žlijezde. Svakako obratite pozornost na alergene, kojih ako ih ima trebaju biti jasno istaknuti. Izbjegavajte derivate nafte, poput parafina i vazelina, koji su indiferentni sastojci kozmetike, a potpuno nepotrebni. Staklena ambalaže je dobrodošla, zbog čuvanja sadržaja, a time i ekološke osviještenosti.

- Kada naneseš Secret Bean masku na licu, odmah ćeš osjetiti val snažnog kompleksa, koji će koži pružiti trenutačnu hidrataciju. Jer voda je neophodna za život, pa tako i život tvojih stanica kože. Ona je ujedno glavna komponentna našeg organizma i ima je gotovo 70%. Kompleks čine biopolimeri hijaluronske kiseline, algina i pululana, koji će spriječiti zatezanje kože nakon skidanja maske i pilingiranja lica. Koža postaje blistava, hidratizirana i zdrava - poručuje Mirela.

>>> Facebook Gesha Skin Care

Comments


bottom of page