top of page

HILLARY CLINTON PROMIJENILA PRAVA ŽENA

Bivša državna tajnica radi i bori se za prava žena već 50 godina

Hillary Clinton oduvijek je bila ambiciozni tip žene, borila se da bude u vrhu politike i mijenja zastarjele zakone. Danas se može pohvaliti vođenjem SAD-a u ulozi državne tajnice, u vrijeme predsjednika Obame, i jedinom ženom koja je dobila nominaciju i pretendirala na mjesto predsjednice Amerike


Iako se dvaput kandidirala za predsjednicu, oba je puta izgubila - prvo od Obame, a zatim od Donalda Trumpa, ali svoje je uloge odrađivala vrlo profesionalno i odgovorno. Kao prva dama, dok je njezin muž Bill Clinton bio predsjednik države zalagala se za reformu zdravstva, a kao državna tajnica za vrijeme Obame, otvorila je američkim kompanijama rad u kineskim tvornicama.

Jedna od njezinih najzapaženijih zadaća, koju je odradila sa odličnim 5, bila je zaštita žena žrtava kućnog nasilja. Pomogla je američkim državama da razviju programe kojima će zaustaviti nasilje u domovima, seksualna napastovanja i proganjanja.

Najveći šok u životu doživjela je kada je izbila afera između njenog supruga Billa i Monice Lewinski, koju je Bill nakon niza ispitivanja priznao. Iako se prvotno od njega željela rastati, na kraju mu je sve oprostila. Prošle godine proslavili su 44 godina veze i braka.

Comentários


bottom of page