top of page

GARMIN OTKRIO KOLIKO SMO SE KRETALI PROŠLE GODINE

Godišnji pregled o zdravlju i vježbanju

Podaci Garmin Connecta za 2021. potvrđuju ono što smo već sumnjali: korisnici Garmin uređaja ne odustaju. Suočeni s promjenama i neizvjesnošću, tijekom razdoblja nade i straha, nastavljaju dalje s udarcima - i bacaju nekoliko svojih. Bilo da se radi o hodanju, trčanju, planinarenju, plivanju, snowboardingu, pedaliranju ili neko drugom sportu, korisnici Garmin Connecta prošle su godine zabilježili više aktivnosti nego ikad u gotovo svakoj kategoriji.


Hodanje i trčanje

Ove godine prošetali smo 37,13% više koraka. Redovite šetnje pomažu da održimo zdravu tjelesnu težinu ili izgubimo tjelesnu masnoću, poboljšamo kardiovaskularnu kondiciju, povećamo razinu energije i vježbanjem u tijelo unesemo eendorfine, hormone koji nas čine sretnima. Što se tiče trčanja, podaci za 2021. pokazuju blagi porast u aktivnostima trčanja. Korisnici Garmin uređaja obavili su 11,58% više aktivnosti u trčanju na stazi na globalnoj razini, pri čemu je Zapadna Europa zabilježila dodatnih 14,52% staza.

Joga i pilates

Aktivnosti joge porasle su za 45,55%. Poza mačke na putu do unutarnjeg mira puno je bolja opcija od trošenja vremena na društvenim mrežama. Zanimljiva stvar koju treba primijetiti: Europljani su izgleda mnogo redovitiji jogiji od ostalih. Zemlje istočne Europe zabilježile su povećanje aktivnosti joge od 85,02% u 2021., a zapadnoeuropske zemlje su blizu sa 65,57%. Interes za pilates je skočio za 108,30% više nego prethodne godine, što tu vrstu tjelovježbe čini jednom od najpopularnijih.


Golf i planinarenje

Korisnici Garmin Connecta diljem svijeta odigrali su 28,35% više rundi golfa u 2021. godine dok se planinarlo oko 19,57% više. Kada budete spremni i sami krenuti u divljinu, nabavite inReach satelitski komunikator2 za svaki slučaj.

Plivanje i zimski sportovi

Globalno, ove su godine Garmin korisnici proveli 22,48% više vremena u bazenu — uključujući plivanje, plivanje na otvorenom i plivanje u krugu, dok je bilo čak 39,16% više zimskih sportskih aktivnosti nego prethodne godine. Zanimljivo je i da je stopa rasta aktivnosti u zatvorenom prostoru (20,54%) bila viša nego za aktivnosti na otvorenom. Vrijeme je za rušenje novih rekorda u 2022.!

Comments


bottom of page