top of page

FESTIVAL ABECEDA LJEPOTE PREDSTAVIO NOVE TRENDOVE

Bojan Jambrošić predvodio temu o kojoj se priča - muškaraci u estetici

5. jubilarni Festival estetike Abeceda ljepote održao se ovoga rujna, 11. i 12.9. u prostorima Kraša na zagrebačkim Ravnicama. Ono što ovaj festival čini posebnijim od prijašnjih i svih drugih festivala ljepote, jest da mu je glavna tema bila Muškarci u estetici, pa se tako kroz brojne panele i edukacije moglo čuti što moderan muškarac može pronaći za sebe u svijetu estetike. Iako vrijedi mišljenje da su žene te koje više posjećuju estetske centre, mnogi stručnjaci iz estetike istaknuli su kako se muškarci jako populariziraju u estetici u posljednje vrijeme.


Festival je započeo panel raspravom: Muškarac u estetici nekad i sad, a o toj su temi raspravljali vlasnica prvog i jedinog salona za muškarce Žaklina Medica, vlasnik modne odjeće za muškarce Fidelio Tailor, vlasnik salona za brijanje i friziranje Damir Matešković i parfumer Hrvatske Parfemske Kuće Tomislav Vrbanec.

Tim doktorice Marie Škornjak i tvrtke Med - line d.o.o. iz Zagreba, napravio je cjelodnevno predavanje na temu estetike, zdravlja i antiageinga muškarca. Da su muškarci i u korištenju estetskih tretmana vrlo praktični istaknula je dr. dentalne medicine Diana Plazonić - Muškarci traže i koriste iste tretmane kao i žene, ali na drugačiji način. Oni ne žele izgledati savršeno nego pristojno, moćno. Ako se muškarac znoji on traži botox za pazuh ali samo da mu košulja ne bude sa flekom ispod pazuha, a ako muškarac nema naglašenu bradu on želi biti muževniji i koristi potreban zahvat.

Mjesto više uvijek se traži na MasterClassu iz parfumeristike, kojeg je vrlo uspješno napravio Tomislav Vrbanec, parfumer Hrvatske Parfemske Kuće. Istaknuo je da su muškarci kod odabira parfema puno jednostavniji od žena i da koriste teže, drvenaste note. Muški i ženski parfemi ne postoje i sve je to vlastiti izbor. Pjevač Bojan Jambrošić, zaštitno lice Abecede, također je posjetio ovaj posebni event.

Predavanja poput Fitometaboličke dijete dr.Vlaha Šapre, o novim trendovima make upa Amadee Krajnović ili pak ono o stalnoj borbi protiv celulita gošće Festivala iz Beograda, privukla su pažnju ljubiteljica beauty tretmana. U dijelu za izlagače bila je izložena najmodernija aparatura za kozmetičke i frizerske salone, kao i nokti te sav potreban pribor za estetske centre.

- Promocija parfema Abeceda ljepote i Magazina za estetiku istog naziva Abeceda ljepote, još su dio događanja ovog beauty eventa koji se održao na zagrebačkim Ravnicama. Svi koji sada nisu uspjeli posjetiti Abecedu, pogledajte više na abecedaljepote.hr. Pripreme za iduću Abecedu u proljeće, već su počele - izjavila je Draženka Pleško, direktorica Festivala.

direktorica Festivala Draženka Pleško


bottom of page