top of page

EMINA PRŠIĆ ISKRENO O SVOME BRAKU ZA GOSSIP

Spisateljice čije se knjige stalno traže na policama knjižara

Emina Pršić jedna je od naših najuspješnijih spisateljica, a njezine knjige jako su tražene na policama knjižara. Njena prava knjiga Nedostaje? Ne. Dosta je! progovara o emocionalnom potresu koji ljudi dožive prilikom gubitka životnog partnera i nudi stvarna rješenja kako pronaći snagu za preživljavanje, a Emina ju je napisala u suradnji sa Ivanom Šesto. Ta je knjiga otvorila put prema čitateljima i zagrlila njihova srca, a niz se nastavio sa knjigom Kad te bajka sastavi a život rastavi te Ljubav, beba, blagostanje i sranje, koja je postala je pravi bestseller i danas je posebice vole mlade majke.


Svaki Eminin uspjeh itekako podupire i suprug Vedran Prasnikar, s kojim je spisateljica u dugogodišnjem sretnom braku - Uskoro godišnjica braka. Dobri smo si. Tajna je u glupiranju, ako okreneš na igru, dobro je. Zapratite me za još savjeta - poručila je ove godine u siječnju sa obiteljskoog odmora.

Simpatičnu Eminu pitali smo - Koja je tajna dobrog braka? i dobili zanimljiv odgovor - Brak je zakonom uređena zajednica. Društvena ustanova. Zakoni ostvaruju tri cilja: moralni, društveni i prirodni. Usklađivanje jezika ljubavi unutar odnosa je tajna i svakodnevni zadatak (izazov). Ukoliko supružnici nalaze zajednički jezik u izazovima svakodnevnice brak ćemo definirati dobrim. Savršen brak ne postoji kao niti jedan odnos, osim u narodnim predajama nekih bajki. U braku nema stagnacije, nema predpostavljanja i podrazumijevanja. Usklađivanje, ulaganje i održavanje osjećaja pripadnosti. Poticanje individualnog i zajedničkog rasta, osjećaj slobode I lakoće postojanja - napisala nam je.

A kako održati žar? - U braku ne postoji konstanta i svatko tko ju “juri” bit će duboko nesretan unutar odnosa, pogotovo kada faza zaljubljenosti prođe. Amplituda je varijabilna i treba ju prihvatiti. Ne može žar biti podjednak u prvoj godini roditeljstva kao i na samom početku ali od žara ne treba odustajati ili postati očajan, nego se kao partner pitati: Što ja mogu učiniti da spomenuti žar bude češće prisutan? Ulaganje, partnerski odnos, suradnja i nadopunjavanje, a onda će i žar tinjati. Teško je za očekivati vatru ako nema kisika. Usklađivanje u svakodnevnici da bi oba partnera disala, a onda će biti i vatre. Ne gušite jedno drugo, radujete se zajedno ali neka svatko od vas uzmogne biti i samo, kao što su žice na lutnji same, premda odzvanjaju istom glazbom - dodala je Emina.

Koji su vaši planovi u ovoj godini i što sve želite ostvariti? - Uživati u nesputanoj slobodni kretanja u nadi da će novo normalno postati aorist, a onda će se sve još više pokrenuti u poslovnom ostvarenju i privatnom hedonističkom uživanju s dragim ljudima i na novim mjestima - zaključila je veselo.

Comments


bottom of page