top of page

ELLA DVORNIK NATJERALA CHARLESA DA PRIČA HRVATSKI

Zadala mu užasno duge riječi

Domaća blogerica Ella Dvornik (29) i njen 13 godina stariji suprug Charles Pearce rodom iz Engleske, zajedno su u svemu što rade, pa tako Charles često bude snimljen na Ellinim vlogovima i objavama. Ovaj put, sve su iznenadili pričanjem na hrvatskom jeziku i vježbanjem koje je Ellu prilično nasmijalo

- Kako mu ide? Daj preporučite šta da čita u idućem a da nije otorinolaringologija - pitala je Ella svoje fanove smijući se, i dobila stotine odgovora - Ćevapčić, plusvamperfekt, najindustrijaliziranija zemlja, onomatopeja, neka pokuša: na štriku se suši šareni šosić, prestolonasljednik, automehatroničarka, kinematografija, proročanstvo, zgužvati, prožvakati, artikal, slomljeno, bižuterija, zaveži špigetu, može li motokultivator, termocilkulator, hidroizolacija, aerodinamika, anksioznost, bezgranično, filadendron, standardizirano, naučnički, riba ribi grize rep, željeznički kolodvor, na vrh brda vrba mrda, Petar Petru plete petlju....brojne su ideje hrvatskih riječi.

Umorni Charles ipak se potrudio, što su neki i primijetili - Dajjj, pa baš se trudi...moj muku muči sa kišobran, kornjača, skafander, pogačica, djevojčica...sve sa kvačicama i sa nj ili lj mu je teško. Razumije ga se bolje nego Zagorce...Neću zaboraviti kako su nam prije puno godina prijatelji iz Amerike pokušavali objasniti da idu u Lđablđanu, trebalo nam je dok nismo shvatili da idu u Ljubljanu...a joooj, pa daj mu nešto lakše nađi. Hahaha zvuči kao onaj glas na google translate. Ovo što si njemu dala ne znamo ni mi izgovoriti. Sad sam sigurna da je on onaj glas na onom mikrofonu na google prevoditelju. A daj...pa živi u Hrvatskoj dugo...mogao je već naučiti jezik...njemu bi bilo lijepo i lakše...pa kineski bi naučio već. Nemojte me krivo shvatiti, jako mi je on simpa...pa daj više taj hrvatski nauči dragi Charlie - poručili su drugi.


U cijelu zezanciju uključili su se i TV voditelj Juraj Šebalj - Lako je nekom reći volim te. Puno teže je reći - kotna krpi na kotnakrpinom krovu, recimo, te pjevač Dino Jelušić - Ekvidistantnost, industrijalizacija, prenapucenost. Molim te snimi to hahahaha!!!!

bottom of page