top of page

EKSKLUZIVNO ZA GOSSIP MARTINA BOSS KOMENTIRALA KALORIJSKU DIJETU

Poduzetnica koja je postala sinonim za zdrav način života

Poduzetnica i osobna trenerica Martina Boss, koju samo na Instagramu prati više od 187.000 osoba, komentirala je eskluzivno za Gossip uvijek popularnu kalorijsku dijetu. - Je li kalorijski način prehrane, uz tjelovježbu, po vama jedan od najboljih načina ishrane...jer se jede sve, samo u manjim količinama, i nema žudenja za primjerice slatkim? Može li po vama svatko uspjeti jesti manje i tako prirodno mršavjeti? - pitali smo je i dobili odgovor


- Matematika je jasna - pojedemo li više kalorija, nego šta smo ih potrošili, taj višak se pohranjuje u masno tkivo. Pojedemo li manje kalorija od unesenih, mršavimo. Tako da je brojanje kalorija dobar alat za mršavljenje, dobivanje na kilaži ili održavanje željene kilaže. Naravno da je bitno iz kojih izvora dolaze te kalorija (da namirnice budu kvalitetne, bogate mikro i makro nutrijentima), ali isto tako bitno je imati balans, pa si tako dozvoliti i neke manje zdrave namirnice (npr slatko, grickalice, junk food), kako bi ostali zdravi i fizički i psihički. Općenito režimi puni restrikcija ne potraju dugo, pa je najbolje da svatko za sebe pronađe balans koji će mu davati rezultate, ali i da je dugoročno održivo - poručila je Martina, koja je svoje tijelo dovela do savršenstva.

Zanimljive prijedloge recepata prema kalorijama pronašli smo na plivazdravlje.hr/dijeta te isprobali dijetu od 1.500 kalorija/dan podijeljenu u 6 obroka. Dijeta od 1500 kalorija u danu je u stvari preporučeni dnevni minimum za sigurno i zdravo mršavljenje. Gubitak kilograma gotovo je siguran i zato je ova dijeta izbor mnogih koji žele efikasnu metodu mršavljenja bez odricanja od namirnica koje vole. Mudrim kombiniranjem namirnica i svakako onih koje su nutritivo neophodne za pravilno funkcioniranje organizma, postići ćete da vaše tijelo prirodno reagira na redukciju kilograma. Svakako se preporučuje i određena vrsta aktivnosti - to može biti hodanje, trčanje, planinarenje, vožnja bicikla, dizanje utega, plivanje ili bilo koja druga aktivnost uz odobrenje vašeg liječnika, a kako bi vam svakodnevno brojanje kalorija postalo što jednostavnije i praktičnije, preporučujemo vam da instalirate besplatnu mobilnu aplikaciju MyNetDiary.


Martina Boss inače je osim uspjeha u osobnim treninzima i promociji zdravog načina života, pokrenula i vlastitu robnu marku sportske odjeće i rekvizita - Nakon 9 godina u fitness industriji, isprobano na stotine tajica, sportskih grudnjaka i majica, davnih dana sam sebi obećala: neću imati svoju liniju odjeće za trening dok ne dobijem model kojeg ću htjeti nositi non stop! I evo ga! Nakon nekoliko godina maštanja o tome i zapisivanju ideja te godinu dana intenzivnog rada na tome, Boss Fit WEAR je stigao! Essential Seamless kolekcija je sve što ćete obožavati nositi na trening, ali i svaki dan. Najudobnije tajice, sportski grudnjak i majica u 6 predivnih boja, sve made in Croatia - poručila je svima i pozvala na nošenje Boss Fit-a.


bottom of page