top of page

EKSCENTRIČNA BRUSILICA EINHELL SAVRŠENA JE POMOĆ KOD RENOVIRANJA

Uradi sam jedno je od najzabavnijih rješenja koje mnogi od nas koriste

Od kada imamo svoju kuću, mojoj je obitelji najveći gušt 'odmarati mozak' u poslovima poput popravaka, košenju trave, bojanju ograde ili brušenju vrata. Uradi sam jedna nam je od najdražih aktivnosti, a posebice kada su to manji zahvati koje možemo napraviti vikendom. Svaki je zadatak naravno puno lakše napraviti kada imate kvalitetan alat, koji kada ga jednom kupite, možete koristiti godinama, a mi rado kupujemo Einhell.


- Bez obzira radi li se o obnovi vrata starih soba, oslikavanju drvenih okvira prozora ili čak modernizaciji cijele sobe, gotovo svi spomenuti radovi imaju jedno zajedničko: njih se mora temeljito brusiti. Pametni pomagač ovdje je ekscentrična brusilica, jer objedinjuje prednosti remena i rotacijske brusilice u jednom uređaju. Ekscentrična brusilica ima puno prednosti. Pri kupnji brusnih papira proizvođač ne igra glavnu ulogu, bilo da se radi o premium brusnom papiru ili jeftinoj verziji. Ovisno o vašem zadatku, možete slobodno izabrati koji model želite. Također u usporedbi s tračnom brusilicom, potrošnja brusne površine na ekscentričnoj brusilici je manja - otkriva Hauke Leweling iz Einhella.

ekscentrična brusilica

Koliko god drveni okviri prozora bili lijepi, zahtijevaju puno održavanja. Svakih nekoliko godina morate se primiti posla i ponovo ih obraditi. Naravno, to uvijek započinje brušenjem površina. Zbog vremenskih prilika na nekim mjestima može doći do ljuštenja boje, ponegdje i do promjene boje. Pomoću ekscentrične brusilice za velike površine i trokutaste brusilice za male kuteve, brušenje prozorskog okvira radi se u trenu, a okviri su spremni za novu boju.


S ekscentričnom brusilicom moguće je i puno više od jednostavnog brušenja drva i boje. Možete je koristiti u primjerice suhoj gradnji, kod postavljanja gipsane ploče. Nakon što je gipsana ploča pričvršćena na zid i strop, praznine se popunjavaju svježe miješanom žbukom. To se suši vrlo brzo, ali ima lošu osobinu neravnomjernog sušenja. Ekscentrična brusilica izgladit će izbočine u vrlo kratkom vremenu. Što god odlučili napraviti, bitno je da se dobro informirate, a tek onda nabavite pravi alat. Ne zaboravite se zabavljati poput nas, dok radite kućanske poslove, a za sve druge korisne info kliknite na >> einhell.hr

bottom of page