top of page

DAVOR BERNARDIĆ UMJESTO LIMUZINE BIRA BICIKL

Davor Bernardić vozi se na biciklu i u tramvaju, hoće li tako i ako postane premijer

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić pohvalio se nedavno kako se - vozi biciklom i tramvajem. Iako je u Hrvatskoj vožnja jednog političara javnim prijevozom i dalje (velika) vijest, u zemljama Europske unije političari se već odavno voze tramvajima i biciklima.

Ministri u Nizozemskoj tako na posao često idu biciklom jednako kao i nizozemski premijer, danski političari i kraljevska obitelj. Švedski političari smatraju bicikl kao prijevozno sredstvo do parlamenta, za sasvim normalnu stvar, a tako su na posao stizali i premijeri bogate Velike Britanije.

Ovdje se ne radi o tome da političari ne mogu imati skupe automobile i voziti se njima, već svojim gestama pokazuju da su bliži narodu i razumiju radnog čovjeka, koji je na kraju krajeva njihov glasač.


- Javni prijevoz! Fora. Budeš sad tak svaki dan? ...Uštedom tom može se uplatit u zdravstvo, penzije, za otvaranje prihvatilišta za beskućnike, ima toliko rupa koje valja pokrpati...bravo moj predsjedniče respekt. Samo kad to političarima prijeđe u naviku onda ću vjerovati. Bravo, normalni i jednaki! Nastavi ovako godinu dana i napravit ćeš golemi pomak u svojoj karijeri. Gdje su Audiji? Ako ne možete stalno, onda makar ponekad, pozovite i ostale kolege da se subotom provozaju do špice - poručili su Bernardiću njegovi pratitelji.

Aktivni Davor u slobodno vrijeme voli šetati Sljemenom, družiti se sa prijateljima, trčati, boksati pa čak i sam mijenjati puknutu gumu nasred autoputa. gossip vijesti, vijesti o poznatima, davor bernardić sdp

bottom of page