top of page

DAMIR KEDŽO ZNA KAKO IZGLEDA ISTARSKI DRAGULJ

Pjevač Damir Kedžo uživao je u Zigante tartufima, koji su ušli i u Guinnessovu knjigu rekorda

Damir Kedžo
foto Iva Znaor

U poznatom restoranu Zigante u Livadama, istarski „kralj tartufa“ Giancarlo Zigante i chef Damir svečanom su večerom potvrdili titulu najboljih u pripremanju i prezentaciji jela s tartufima, te tako svečano obilježili veliku 20. godišnjicu pronalaska najvećeg ubranog bijelog tartufa i uvrštenja u Guinnessovu knjigu rekorda.


Millenium, jedan od najvećih bijelih tartufa ikad ubranih, pronađen je 02. studenog 1999. godine u Motovunskoj šumi nedaleko od Livada. Pronašao ga je upravo “kralj tartufa“, Giancarlo Zigante. Tartuf je težio 1,31 kg i uvršten je u Guinnessovu knjigu rekorda. Istra se time našla na svjetskoj karti ponajboljih tartufarskih regija, a kvaliteta istarskih tartufa postala planetarno poznata.

Restaurant Zigante ujedno je zauzeo visoko mjesto na popisu restorana gdje se jela spravljena s ovim istarskim draguljem najbolje spremaju, a to je iznova dokazao i sinoćnjom večerom, koju su svojim prisustvom uveličala i brojna poznata imena poput Damira Kedže, Davora Garića, Nikoline Tomljanović, Ronalda Brausa i bivše manekenke Vedrane Linardić.

Vedrana Linardić

Svečana večera sastojala se od 9 sljedova pomno odabranih jela s tartufima pa su tako brojna poznata lica svoja nepca slastila carpacciom od junećeg bifteka s bijelim tartufom, tartarom od škampa s bijelim tartufom, salatom od hobotnice, brancinom, maslacom od tartufa, panetoneom s tartufom te brojnim drugim delicijama.


Uz svako jelo posluženo je i odgovarajuće vino, koje mu svojim karakteristikama najbolje odgovara i na najbolji mogući način nadopunjuje. Ove godine to su bila vina renomiranih i nadaleko poznatih istarskih vinara: Benvenuti, Capo, Degrassi i Zigante, koji se dokazao i kao vrstan proizvođač vina iz autohtonih istarskih sorti grožđa.

restoran Zigante
foto Iva Znaor

Inače, u Livadama se svaku godinu, tijekom jesenskih mjeseci, održava i tradicionalna manifestacija Dani tartufa u organizaciji obitelji Zigante. Sajam je to koji doprinosi produženju turističke sezone u unutrašnjoj Istri, a iz godine u godinu sve je veći interes izlagača kao i sve veći interes gostiju.

domaće zvijezde, celebrity hrvatska, poznate osobe, showbiz vijesti, promocija

Kommentare


bottom of page