top of page

DAMIR HOYKA ZA GOSSIP OTKRIO ČEMU VEĆ DULJE VRIJEME TEŽI

Napisao i roman za djecu koju hvale roditelji i struka

Uspješni domaći fotograf i art majstor Damir Hoyka uvijek je u punom pogonu, nakon 30 godina rada. Nakon što je široko razvio svoj seminar Fotosofia za naprednu fotografiju, 'bacio' se u pisanje romana i to onih za djecu. Ove je godine tako objavio roman o radoznaloj desetogodišnjoj djevojčici Tizi Enili, koju je nazvao prema svojim kćerima Tia, Zoe i Eni.


Damira smo imali prilike pitati koji je njegov san vezan za fotografiju, koji još želi ostvariti i kada bi mogla raditi sa bilo kojom poznatom osobom na svijetu, koga bi izabrao...

- Nemam neispunjenih fotografskih snova - ono što smislim to i snimim, pretpostavljam da je to zato što ideje uvijek osmišljavam u parametrima onog što mi je izvodivo. Već dulje vrijeme težim osmišljati foto serije koje potiču publiku na promišljanja o temama koje smatram bitnima - otkrio je za Gossip i dodao - Od poznatih osoba nemam jednu koju bih izdvojio. Velik broj ih je zanimljiv.

Hoykin rad hvale njegovi brojni fanovi, a također i struka, koja ga je često nagradila. Dosad je izlagao na više od devedeset samostalnih i grupnih izložbi i objavio tisuće fotografija, a također i esej o fotografiji Fotosofia te vrlo zanimljivi SF roman Xavia.

bottom of page