top of page

CHANEL N°5 VIŠE OD PARFEMA

Kada sretan broj postane planetarno slavan

Pametna francuska poslovna žena Coco Chanel, ljepotica pariške društvene elite, stvorila je 1921. miris koji je postao planetarno slavan. Chanel br. 5 danas je najslavniji parfem na svijetu, ali možete ga kupiti i u obliku spreja, toaletne vode, shower gela, losiona, kreme za ruke pa čak i sapuna.


Coco je u Parizu imala niz uspješnih butika, a strast prema parfemima otkrila je kada je za svoje mušterije željela naručiti posebni parfem, no nije ga pronašla. Tada je zamolila gospodina Ernesta Beauxa da joj napravi šest različitih mirisa, koje su nazvali brojevima od 1 do 6.

Nakon što su mirisi napravljeni, gospođa Chanel odabrala je onaj najbolji i otkupila njegovu formulu. Bio je to parfem pod rednim brojem 5, što je kažu bio i njezin sretan broj.

Najluksuzniji sastojak u ono vrijeme bio je jasmin, zbog čega je upravo on postao sastavni dio Chanela br. 5. Coco je, danas možemo sa sigurnošću reći, uspjela u svom naumu da ženama podari sofisticiran, snažan i elegantan miris, koji će ih dok god ga nose na sebi, inspirirati na brojne avanture i uspjehe.

- Moj nadraži parfem. Volim ovaj miris. Definitivno ću ga pokloniti svojoj mami. Klasik! Definitivno moj najdraži dar. Obožavam ga. Umjetnost - komentari su tisuće žena koje vole Chanel N°5

chanel no 5 douglas, gossip promocija, promocija, chanel no 5 parfum, chanel no 5 cijena muller

bottom of page