top of page

BRITANSKI MEDIJ UVRSTIO LASTOVO NA POPIS SKRIVENIH OTOKA

Otok Lastovo, koji se tako smjestio uz otoke Grčke, Italije, Švedske, Portugala, Španjolske, Danske i Francuske

otok Lastovo

Prestižni britanski medij Evening Standard objavio je prilog 8 beautiful European islands you've never heard of u kojem se našao i otok Lastovo, koji se tako smjestio uz otoke Grčke, Italije, Švedske, Portugala, Španjolske, Danske i Francuske kao skroviti, ali atraktivan otok koji je ove godine neizbježna destinacija za brojne turiste. Reportaža koju potpisuje novinarka Alicia Miller, rezultat je suradnje Predstavništva HTZ-a u Londonu s uredništvom Evening Standarda, izvjestili su iz Predstavništva HTZ-a u Londonu.


Objavljeni prilog posebno je istaknuo prirodne ljepote Parka Prirode Lastovo koji u usporedbi s uzbudljivim destinacijama poput otoka Hvara nudi pregršt prilika za aktivan odmor u potpunom balansu s prirodom. Uz otkrivanja pješačkih staza usred gustih šuma do vožnje kayakom, biciklom te ronjenjem kristalnim Jadranskim morem, novinarka dodatno naglašava tajnovite uvale i ostale stjenovite lokacije pod sjenom svjetionika, kao i šljunčane plaže koje su idealne za opuštanje, a dodatna vrijednost posjetu otoku uživanje je i u neizostavnim i autentičnim eno-gastronomskim specijalitetima koji obiluju raskošnim sezonskim namirnicama.

otok Lastovo

Evening Standard ima doseg od preko 12 milijuna čitatelja, a posebno je popularan među mlađom populacijom. Zastupljenost Hrvatske u popularnim britanskim medijima uvelike utječe na kvalitetnu prezentaciju naše zemlje na britanskom tržištu s kojeg u ovoj godini ostvarujemo odlične rezultate. Naime, prema podacima sustava eVisitor s britanskog je tržišta u dosadašnjem dijelu godine ostvareno preko 241.400 dolazaka i preko milijun noćenja što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine predstavlja rast od 9 posto u dolascima i 5 posto u noćenjima.

Kommentare


bottom of page