top of page

BORANKA.HR - TISUĆE SADNICA ZA ZELENIJE ŠUME

Ovoga puta snage su udružili Henkel i dm-drogerie markt

Akcija Obojimo zajedno Hrvatsku u zeleno, i ove godine nastavlja svoju posebnu priču nakon koje će hrvatske šume biti zelenije i ponovno rasti. Tvrtke Henkel i dm-drogerie markt udružile su snage s Borankom, najvećom akcijom volonterskog pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije kojeg je je pokrenuo Savez izviđača Hrvatske i tako nakon prošlogodišnje uspješne suradnje, najavili da će ponovno zazeleniti Lijepu našu.


Prodajnom akcijom koja traje do 15. srpnja svi kupci Pronature linije Somat, Bref, Silan, Clin, Pur i K2r proizvoda u prodavaonicama dm-a, postat će dio akcije kojoj cilj nije samo pošumiti opožarena područja naše zemlje već i podići svijest građana o potrebi očuvanja šuma i važnosti koje šume imaju za naše živote. Po završetku akcije, 5.000 sadnica vratit će se u opožarene dijelove Hrvatske.

- Naša prva sezona prošla je zeleno i uspješno da smo morali nastaviti u tim bojama. Svjesni smo da je ekološko obrazovanje te bilo kakvo podizanje svijesti i odgovornosti velik korak pa je nastavak ovog projekta bio i logičan s naše strane. I baš zato, hvala i našim partnerima iz dm-drogerie markta, a i Boranki koja će finalno biti zaslužna za sretan kraj - izjavio je Berislav Šiško, trade marketing Henkel Laundry & Home Care.


Na druženju povodom predstavljanja projekta, predstavnici Henkela i dm-drogerie markta sudjelovali su u radionici koju su pripremili članovi Saveza izviđača Hrvatske. Sudionici su naučili kako se odgovorno ponašati u prirodi, kako doskočiti problemima s kojima se možemo naći u šumi te kako, kao pravi izviđač, zamotati maramu ili ambulantni čvor. Takva edukacija je i odlična priprema za ljeto, kada traje najveći rizik od požara i kada više vremena boravimo u prirodi u kojoj treba znati i neka njena pravila.

- Ključ rješenja je u dobrom ophođenju prema okolišu. Možda nekad i nesvjesno postanemo neodgovorni posjetitelji šuma i tu nastaje problem, jer priroda je nemoćna sama se obraniti i brzo obnoviti. Zato joj je i potrebna pomoć pa će donacija od 5.000 sadnica tvrtke Henkel i dm-a puno značiti našem radu. Svaka posađena sadnica predstavlja novi izvor zraka i, kao takva, ulijeva neku nadu u bolje sutra. Zelenije sutra, poručio je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske i glavni koordinator kampanje Boranka.


- Obojimo zajedno Hrvatsku u zeleno projekt je na koji smo izrazito ponosni. Biti dio Borankine priče za nas predstavlja još jedan iskorak u očuvanju okoliša što je jedan od dm-ovih temeljnih ciljeva. Zahvaljujem kolegama što su nam omogućili da budemo dio akcije koja će opožarena područja pretvoriti u mlade šume. Sve kupce dm-a pozivam da se uključe i kupnjom odabranih proizvoda postanu dio ove lijepe, zelene priče - zaključila je Roberta Kukovičić, menadžerica za asortiman u dm-u.

Nacrtaj stablo, posadi ga i sudjeluj u najvećoj akciji pošumljavanja Hrvatske, kreni na boranka.hr

Comments


bottom of page