top of page

BELJE NAPRAVILO INSPRIRATIVNI PROJEKT SA RECEPTIMA

U glavnim ulogama su njihove krave sa farmi Slavonije i Baranje

Tvrtka Belje, inače najpoznatija po svojim vinima, brašnu, Baranjskom kulenu i ABC svježem krem siru, kreirala je za svoje brojne potrošače posebni projekt Kravica Kraljica, kroz koji je predstavila vlastite mliječne proizvode.


- Na farmama Belja u Slavoniji i Baranji, i farmama naših 300 partnera-kooperanata, vlada oko 7,500 marljivih kravica. Svaka od njih je Kraljica i tretira se na kraljevski način. Češkanje, maženje i paženje dio su svakodnevnog kraljevskog tretmana – jer jedino zadovoljne i sretne kravice, prave Kraljice – mogu dati vrhunsko mlijeko kraljevskog standarda - poručuju kreatori maštovitog weba.

Sljedivost od polja do stola, po kojoj je ovo središte kraljevine poznato već generacijama, započinje na vlastitim oranicama s kojih dolaze domaće sirovine za bogate trpeze kravica kraljica. Upravo je priprema visokokvalitetne hrane najvažnija u proizvodnji mlijeka ekstra klase i zato se o tome vodi posebna briga, svih 365 dana u godini. Kravicama kraljicama svakoga dana treba pripremiti pravu kraljevsku gozbu kako bi nam barem dva puta dnevno podarile najkvalitetnije 100% domaće mlijeko.

Inspirativni recepti

Svi koji su u potrazi za kvalitetnim receptima za različita jela svakoga dana, Belje kroz projekt Kravica Kraljica nudi brojne inspiracije. Da biste napravili smoothie zdjelu, potrebne su vam 2 šalice zamrznutog šumskog voća, a može i svježeg, 1 žlica meda, 1/2 šalice zobenih pahuljica, 180 g Kravica Kraljica jogurta i malo soka od naranče po želji. U svoj smoothie možete nadodati i začine po želji poput cimeta, vanilije i sl., a prije nego ih stavite u zdjelu i poslužite, izblendajte ih u blenderu. Gotovi smoothie možete dodatno ukrasiti zobenim pahuljicama i svježim voćem, što će sigurno razveseliti svakoga s kim podijelite ovaj obrok.

Potražite druge inspirativne recepte za Juhu od bundeve, Tjesteninu s kozicama ili Quiche lorraine slani tart, a također pročitajte kako napraviti neke nove slastice, koje možda još niste probali. Sve vas čeka na Kravica Kraljica inspiracija, a mi vam želimo dobar tek!


bottom of page