top of page

7 IZNENAĐUJUĆIH NAČINA ZA BRŽE SAGORIJEVANJE MASTI I BRŽE MRŠAVLJENJE

I vi ih možete učiniti za sebe

piše: nutricionistica Sanela Kisic


Razgovarajmo o sedam iznenađujućih stvari koje možete učiniti kako biste ubrzali svoju sposobnost sagorijevanja masnih naslaga. Postoje stvari koje znate i postoje stvari koje možda ne znate, a koje trebate otkriti. S ovim znanjem stvarno možete prevladati barijeru i moći ne samo postići svoje ciljeve mršavljenja, već i sagorijevati masnoće. Iznenađujuće je koliko se ljudi ne može upustiti u sagorijevanje masti i ostati tamo dovoljno dugo da vide zadovoljavajuće rezultate.


1. Manje vježbajte

nastavite s vježbama, samo povećajte intenzitet i stvarno se dobro zabavite. Bježbajte, ali radite to samo jednom ili dva puta tjedno i to će značajno utjecati na vaš gubitak težine, budući da se rezultati sagorijevanja masti javljaju tijekom oporavka nakon treninga. Ako vježbate svaki dan, vaše tijelo je pod stresom i nema vremena za oporavak. Vježbajte intenzivnije, ali manje puta tijekom tjedna.


2. Jabučni ocat prije spavanja

omjer je jedna čajna žličica jabučnog octa prije spavanja na čašu vode. Octene kiseline u jabučnom octu vrlo su korisne za mršavljenje vašeg tijela i usporavaju sposobnost jetre da proizvodi šećer te pomažu u snižavanju šećera u krvi, što je vrlo važno kod mršavljenja.

3. Bolji san

san je vrlo važan. Većina gubitka težine događa se dok spavamo. Preporučujem uzimanje vitamina D3 s K2 i vitaminom B1 prije spavanja. Čak i samo za smanjenje stresa općenito, disanje kroz nos i usporavanje disanja može vam pomoći da zaspite prilično brzo. Može vas izvući iz napadaja panike, također pomaže kod tjeskobe i smanjuje kortizol. Ali postoji još jedan mali savjet koji želim podijeliti s vama o spavanju, a koji vam može pomoći da postignete svoj cilj - spavajte malo više kako biste sagorjeli više masti. Ako imate priliku spavati sat vremena tijekom dana, čak i pola sata, to će značajno povećati vašu sposobnost sagorijevanja masti.


4. Stres

broj četiri je stres što je stvarno jako važna tema, jer stres povećava kortizol, a kortizol povećava inzulin, a inzulin će vas spriječiti da smršavite. Duge šetnje šumom ili prirodom vrlo su korisne. Priroda opušta tijelo, smiruje misli u glavi, a time i razina stresa pada. Uzimanje vitamina B1 također može smanjiti razinu stresa jer pomaže kod živčane napetosti i tjeskobe Izlaganje suncu. Vitamin D3, čak i zalazak ili izlazak sunca mogu smanjiti razinu stresa. Kamin ili logorska vatra daju vam vrstu svjetla zvanu intro-crveno svjetlo koje povećava melatonin čak i tijekom dana, te su snažan antioksidans koji će vam pomoći da bolje spavate.

5. Jedite manje ugljikohidrata

konzumiranje više ugljikohidrata može povećati konzistenciju inzulina u krvi, što će spriječiti gubitak težine. Ostanite dosljedni svom planu prehrane s niskim udjelom ugljikohidrata.


6. Povremeni post

Ovaj vam savjet može pomoći u brzom sagorijevanju masti. Na početku posta uvijek preporučam unos više masti, posebno na kraju obroka, što će vam pomoći da se duže osjećate siti. Jer što duže postimo, ispravljamo glavni problem debljanja, a to je inzulinska rezistencija. Tijekom posta inzulinska stimulacija je minimalna, što potiče tijelo da zagrijava svoje masne rezerve, a tijekom tog procesa se inzulinski receptori mogu poboljšati kako bi bolje radili.

7. Prirodna ekološka hrana

Hrana koja je bogata hranjivim tvarima brzo se sagorijeva u energiju i ne pohranjuje se kao gorivo. Riječ je svakako o ribi koja je bogata Omega 3 masnim kiselinama, unutarnjim organima životinja koji su bogati željezom. Savršena prehrana je kombinacija biljne i životinjske hrane, a ne zaboravimo ni vitamin B12, a špinat je odličan izvor željeza. Dobru količinu vitamina C možete dobiti iz bobičastog voća koje je bogato vitaminima i ima nizak glikemijski indeks. Ne zaboravite na češnjak! Vitamin K2, o kojem zapravo nisam pričala, također se nalazi u organskom mesu i masnom mesu i žumanjcima te u prirodnim mliječnim proizvodima od životinja hranjenih travom.

コメント


bottom of page