top of page

2CELLOS NAJAVILI VELIKI ZAVRŠNI KONCERT U ARENI

„Tu smo počeli, tu želimo i završiti“

Brojni poklonici svjetski poznatog dueta 2Cellos jednu će od posljednjih prilika da ove glazbenike slušaju na europskom tlu imati uskoro u Zagrebu, gradu u kojem će njihov nastup s razlogom biti posebno emotivan, obavijestila je Turistička zajednica grada Zagreba. Arena Zagreb će 19. rujna ove godine biti mjesto susreta, ali i oproštaja sa zajedničkim muziciranjem dvojice umjetnika koji su deset godina nastupali i svjetsku slavu postigli kao sastav 2Cellos. Duet dvojice violončelista čine Luka Štulić i Stjepan Hauser, a svoj su zajednički put i započeli u Zagrebu pa je ovaj grad i logična završnica toga dijela oproštajne svjetske turneje: „Tu smo sve počeli, tu želimo i završiti.“


U deset godina muziciranja sastav 2Cellos izdao je šest studijskih albuma, zabilježili su 1,3 milijarde pregleda na YouTubeu, imaju više od šest milijuna pretplatnika na svom službenom kanalu, a svaki je njihov nastup izazivao ogroman interes na bezbrojnim svjetskim pozornicama. Oproštajni će koncerti – kako najavljuje ovaj umjetnički dvojac – „biti intenzivni, snažni, dirljivi i emotivni te će biti kulminacija svega što smo kao 2Cellos postigli. Sve što možemo i znamo poklonit ćemo publici“, ističu oni i najavljuju da će poslije toga 2Cellos „u mirovinu“. Stoga je i zagrebački nastup prilika da se i poklonici iz zemalja u okruženju oproste od omiljenog sastava i uživaju u posebno emotivnom, posljednjem nastupu u Hrvatskoj.

2Cellos, sastav koji čine klasično obrazovani violončelisti, proslavili su se videom iz 2011. godine u kojem su izvodili vlastitu verziju „Smooth Criminal“ Michaela Jacksona. Svjetski su poznati postali dajući poznatim pjesmama svoj stilski potpis kojim su izbrisali granice među žanrovima, od klasične i filmske glazbe do popa i rocka.


Za koncerte 2Cellos – koji su se održavali u kultnim svjetskim dvoranama poput New York City Radio City Music Halla, londonskog Royal Albert Halla i Sydney Opera Housea – uvijek se tražila karta više. Nastupali su uz glazbene velikane poput Stevena Tylera, Andrea Bocellija, RHCP, Queens of the Stone Age i Georgea Michaela te mnogih drugih. Sir Elton John ih je odabrao za zajedničko muziciranje pa su mu bili predgrupa i dio live banda. Zagrebački koncert, za koji se karte mogu kupiti na eventim.hr, prilika je da uživate u izvrsnom muziciranju, ali se i oprostite od svjetski poznatog sastava 2Cellos.

Za kraj, 2Cellos poručuje - Ova turneja je kulminacija svega što smo kao 2CELLOS postigli. Ovo će biti najjači koncerti, s najvećim brojem posjetitelja. Popeli smo se zajedno na planinu i dosegli vrh onoga što možemo zajedno napraviti. Sve što smo naučili iz zajedničkog sviranja uložiti ćemo u ovu turneju. Koncerti će biti intenzivni, biti će snažni, biti će dirljivi I emotivni. Sve što možemo I znamo pokloniti ćemo publici – I onda možemo “umiroviti” 2CELLOS. Jeste li spremi proslaviti to sa nama? Mi definitivno :)

bottom of page