Gossip

time-to-read.short-label

LANA KLINGOR MIHIĆ: CURE BI IH JELE SVAKI DAN DO KRAJA ŽIVOTA

post.update-date

Eksluzivno za Gossip, poznata kuharica otkrila najdraža obiteljska jela

Lana Klingor Mihić mnogima je pravi uzor žene. Ona je majka triju malih djevojčica, vodi niz projekata vezanih za kuhanje, a također se bavi uzgojem čistokrvnih pasa. Živi u kući sa velikim dvorištem, a najveća joj je potpora suprug Ante. Doista izgleda kao život iz snova, što potvrđuje i više od 100.000 Hrvata, koji rado prate svaku njezinu objavu.

Kada je u pitanju Lanino kuhanje, pratimo je budnim okom i mi, i pokušavamo skuhati barem nešto približno dobro, a kada smo je neki dan pitali - Koje te jelo, od svih koje si dosad skuhala, i dalje najviše veseli kuhati i zašto baš to? , Lana nam je odgovorila: - Moje ipak omiljeno jelo je tjestenina s tikvicama, pancetom i sirom.

Ako nikada do sada niste sami radili svoju tjesteninu kod kuće, možda je sada pravi trenutak da je napravite, poručila je Lana i podijelila sa svima provjereni recept - Koliko god vam se taj zadatak činio teškim, uvjeravam vas da nije, a zadovoljstvo je nemjerljivo. Ovo je onaj recept od najfinije talijanske tjestenine s jajima, koji mi je otkrila Marina Gaši. Na ovaj način tjestenina će ostati tanka i "žilava", neće se činiti raskuhanom i ljepljivom. Nećete pogriješiti ako u tjesteninu stavite cijela jaja, no takva se tjestenina nekako napuše i u pravilu tijesto bude uvijek malo deblje kad se skuha. Kad stavite samo žumanjke, ona ostaje upravo takva kakva je. Ovaj recept morate probati. Za četiri osobe trebat će vam: 150 gr grano duro brašna (tvrda pšenica - grublje mljeveno brašno), 100 gr glatkog brašna, 200 gr žumanjaka, 4 g soli i 5 gr Zvijezda extradjevičanskog maslinovog ulja. Pomiješajte sve sastojke, pa tijesto dobro izradite rukama, barem 15 minuta. Zamotajte prozirnom folijom i ostavite u frižideru 20 minuta da odmori. Odvajajući jedan po jedan dio, provlačite tijesto kroz mašinu, postupno prelazeći na sve tanji i tanji stupanj. Ne štedite na brašnu. Kad ste postigli željenu debljinu (ja završavam na predzadnjem), stavite nastavak za tagliatelle i provucite tijesto. Tjesteninu kuhajte u slanoj, proključaloj vodi, 2 do 3 minute. Čim se voda zapjeni, a tijesto ispliva na površinu, gotovo je. Sirovo tijesto možete i zamrznuti. Dobar tek. Cijeli video pripreme tjestenine pogledajte na Laninom videu >> fb.watch/aYP1_IozJ4/

Na naše pitanje - Koje jelo bi vaše jele vaše djevojčice, da mogu svaki dan?, Lana je otkrila - Cure bi, da mogu, do kraja života svaki dan jele gyoze.

Gyoze su inače jedna od najpoznatijih punjenih tijesta na svijetu, a postale su popularne prvo u Japanu, nakon što su ih japanski vojnici donijeli iz Kine. Gyoze su jako ukusne, a izgledaju kao mali mekani jastučići koje obožavaju ljudi diljem svijeta. Tajna njihova okusa svakako je u kombinaciji tijesta, mesa, povrća i začina, a kako napraviti gyoze kod kuće, doznajte na Laninom YouTube kanalu, u videu gdje detaljno objašnjava svaki korak >> GYOZA sLana KUHArica